Bosna ile ticaret köprüsü kuruldu

Bosna Hersek’ten bakanların bulunduğu bir alım heyetini Konya’ya getiren ASKON Konya Şubesi, Bosna Hersek ile Konya arasında yeni bir ticari köprüye daha vesile oldu

Bosna Hersek ile Konya arasında ticeretin geliştirilmesine yönelik sürekli aktif çalışmalar yapan ASKON Konya Şubesi, güzel bir organizasyona daha imza attı. Bosna Hersek Ekonomi Bakanı Sedzad Milanovic, Tarım, su ve Orman İşletme Bakanı Salko Merdzanic, Bütçe ve Kamu Harcamaları Yönetimi Müdürü EdvinGranic, Tele-com Şirketi Sahibi İsmet Gekic, ATT Şirketi Direktörü Adnan Telalovic, Granem Şirketi Sahibi Mersiha Granic, Dedic Şirketi Direktörü Halil Dedie, Ramuka Şirketi Direktörü Ramiz Karasin’den oluşan alım heyeti ASKON’un daveti üzerine Konya’ya geldi. 2 gün boyunca ticari görüşmeler yapan  heyet, verimli bir program gerçekleştirdi.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ziyaretin ilk gününde Bosna Hersek heyeti, ASKON üyesi Şakalak Tarım Makineleri A.Ş., Genmot A.Ş. ve Aydınlar Yedek Parça (AYD) firmalarını ziyaret etti. Üretim tesislerini gezen ve ayrıntılı bilgi alan heyet Konya sanayisinin gücünü görüp hayran kaldı.  Akşamında ASKON Konya Şubesi’nde geniş katılımlı bir programla da heyet ile ASKON Konya Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. ASKON Konya Şubesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ASKON Konya Şube üyeleri hazır bulunurken; Bosna Hersek Ekonomi Bakanı Sedzad Milanovic, Tarım, su ve Orman İşletme Bakanı Salko Merdzanic, Bütçe ve Kamu Harcamaları Yönetimi Müdürü EdvinGranic, Tele-com Şirketi Sahibi İsmet Gekic, ATT Şirketi Direktörü Adnan Telalovic, Granem Şirketi Sahibi Mersiha Granic, Dedic Şirketi Direktörü Halil Dedie, Ramuka Şirketi Direktörü Ramiz Karasin davetli olarak katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Şube Başkanı Yakup Yıldırım, ASKON olarak Türkiye ve Konya’nın ekonomisine katkıda bulunmak önemli faaliyetler yürüttüklerini söyledi. Bu faaliyetler kapsamında, zaman zaman yurt dışından heyetleri ağırladıklarını belirten Yıldırım, “Ticaret yapan kişilerin ihracatlarını artırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün de aramızda Bosna Hersek’ten değerli bakanlarımız, değerli misafirlerimiz var. İnşallah bu buluşma hem Bosna Hersek’e hem de Konyalı iş adamlarına hayırlı olur. Misafirlerimizi davet ettik. Zor hava şartlarının olduğu bugünlerde geldiler teşekkür ediyoruz. Bugün misafirlerimizde Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettik, farklı firmalarda ziyaretlerde bulunduk” dedi.

KONYA İLE BOSNA KARDEŞLİĞİ GELİŞİYOR

Yıldırım’ın ardından söz alan Bosna Hersek Ekonomi Bakanı SedzadMilanovic, Konya’ya davetlerinden dolayı ASKON Konya Şubesi’ne teşekkür etti. Konya’ya ilk defa geldiğini ve farklı şeyler gördüğünü anlatan Milanovic, “Konya’nın ne kadar gelişmiş bir şehir olduğunu gördük. ASKON’un Bosna Hersek’e yaptıkları ziyaretin iadesi olarak buraya geldik. İnşallah burada bereketli ve verimli bir anlaşmaya varacağımıza inanıyorum. ASKON Derneği üyelerine teşekkür ediyorum. Son derece misafirperverlik gördük. Bu bizim son ziyaretimiz olmayacak. İnşallah ekonomik anlamda yapacağımız iş birliği ile Konya ve Orta Bosna arasında daha samimi ilişkiler olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BÜYÜK DESTEKLER VERDİ

Ardından söz alan Tarım, su ve Orman İşletme Bakanı Salko Merdzanic de, Konya’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bundan sonra Konya ile daha yakın ilişkiler içerisinde olacaklarını belirten Merdzanic, sözlerine şöyle devam etti, “Orta Bosna’dan geliyoruz. Burada 12 tane belediye mevcut. İki bölge arasında büyük bir işbirliği ve başarı olacağını düşünüyorum. Bu bölgedeki tüm tarımcıları ülkemize davet ediyorum. İnşallah büyük projeler gerçekleştirmek amacıyla olumlu cevap vereceğimize inanıyorum. İnşallah gelecekte, iki ülke arasında hem kültür hem ekonomik hem de diğer alanlarda birbirimize daha yakın olacağımızı düşünüyorum. Şimdiye kadar Türkiye’nin Bosna Hersek’e yaptığı iyilikleri unutmadık. Hele hele en zor zamanlarımızda en büyük desteği Türkiye’den gördük. İnşallah bundan sonra daha yakın, daha kardeşçe ilişkiler kuracağımızı düşünüyorum.” Konuşmaların ardından ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ve Bosna Hersek Ekonomi Bakanı SedzadMilanovicarasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı. Daha sonra Bosna Hersek Heyeti ile ASKON Konya Şubesi üyeleri ikili görüşmeler gerçekleştirerek, ekonomik olarak yapılabilecekler konusunda fikir alışverişleri gerçekleştirildi. Program, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım’ın Bosna Hersek Satın Alma Heyetine hediye takdimi ile sona erdi. Heyet iki günlük organizasyonun ardından Konya’dan ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri