Bosna-hersek'te Sel Suları Çekiliyor, Bir Cesede Ulaşıldı

Bosna-Hersek'i bu yıl ikinci kez etkileyen sel felaketinde sular çekilmeye başladı. Banya Luka şehri yakınlarındaki Çelinats bölgesinde bir kadının cesedi bulundu. Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.Sel felaketinde birçok yol,...

Bosna-Hersek'i bu yıl ikinci kez etkileyen sel felaketinde sular çekilmeye başladı. Banya Luka şehri yakınlarındaki Çelinats bölgesinde bir kadının cesedi bulundu. Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Sel felaketinde birçok yol, ev, köprü ve tarımsal alan büyük hasar gördü. Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nin Banya Luka şehri civarında 7 köprü tamamen yıkıldı. 12 bölgede heyelan meydana geldi. Çelinats'ta 300 evi su bastı.

Tuzla kantonundaki Çeliç bölgesinde sel suları 250 binayı etkiledi. 110 kişi tahliye edildi. Köprüler ve evler hasar gördü.

Srebrenik'te 55 toprak kayması meydana geldi. 450 hektar tarımsal alan su altında kaldı ve birçok köy yolu tamamen kapandı. Zivinitse köyü çevresinde de 100 hektar, Doboy yakınlarında çevresinde 500 hektar yeniden ekilmiş tarımsal alanın su altında kaldığı açıklandı.

Bosna-Hersek Federasyonu dün doğal afet hali ilan etti. Devletin tüm kaynakları insanların ve malların kurtarılması için seferber edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri