Bosna-hersek'te Koalisyon Anlaşması İmzalandı

Bosna-Hersek'te üç parti, ülkede tüm federasyon ve kanton seviyelerinde koalisyon hükümeti kurulmasına dair anlaşmayı imzaladı. Her seviyede aynı partilerin iktidarda olmasıyla farklı hükümetlerin birbirlerinin kararlarını bloke etmesinin...

Bosna-Hersek'te üç parti, ülkede tüm federasyon ve kanton seviyelerinde koalisyon hükümeti kurulmasına dair anlaşmayı imzaladı. Her seviyede aynı partilerin iktidarda olmasıyla farklı hükümetlerin birbirlerinin kararlarını bloke etmesinin engellenmesi hedefleniyor.

Merhum Aliya İzzetbegoviç'in kurucusu olduğu Demokratik Eylem Partisi (SDA), Demokratik Cephe (DF) ve Hırvat Demokratik Topluluğu (HDZ) partilerinin başkanları bugün koalisyon hükümetlerinin önceliklerine dair anlaşma imzaladı.

Hırvat Demokratik Topluluğu (HDZ) Başkanı Dragan Çoviç, "Bizim için en önemli olan Bosna-Hersek Federasyonu'nda olan ortaklarımızın belirlenmesidir. Bu ortaklarla birlikte önceki hükümetlerin yapmadığını yapmaya çalışacağız. Bu süreci korumak ve işbirliğini kurmak lazım." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi ve SDA lideri Bakir İzzetbegoviç ise Çoviç'in sözlerine açıklık getirerek, "Kendisi, artık burada birbirimizin kararları blok etmeyeceğimizi ve birbirimize yüklemeyeceğimizi söylemeye çalıştı. Bu anlaşma, daha önce SDA, DF ve Değişiklikleri İttifakı arasından yapılan anlaşmasından farklı değil, Çoviç'in dediği de gayet açık ve nettir." şeklinde konuştu.

Demokratik Cephe (DF) Başkanı Zelyko Komşiç ise kanton ve federasyon seviyelerindeki hükümetlerin yıl sonuna kadar kurulmasının planladığını da açıkladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri