Bosna-hersek’te 2 Bakan Vergi Kaçakçılığından Gözaltına Alındı

Bosna-Hersek’in özel polis birimi Araştırma ve Koruma Ajansı (SİPA), ülke genelinde düzenlediği ‘Meso’ (Et) operasyonunda Federal Tarım, Su ve Orman Bakanı ve Başbakan Yardımcı Yerko İvankoviç Liyanoviç ile Federal Ticaret Bakanı Milorad...

Bosna-Hersek’in özel polis birimi Araştırma ve Koruma Ajansı (SİPA), ülke genelinde düzenlediği ‘Meso’ (Et) operasyonunda Federal Tarım, Su ve Orman Bakanı ve Başbakan Yardımcı Yerko İvankoviç Liyanoviç ile Federal Ticaret Bakanı Milorad Bahilya’yı vergi kaçakçılığı suçlaması ile gözaltına aldı. Operasyonda bakanların akrabası ve arkadaşı olduğu belirtilen 14 işadamının da gözaltına alındığı açıklandı.

Bosna-Hersek Savcılığı, operasyonun vergi kaçakçılığı suçlaması kapsamında yapıldığını bildirdi. Bakanlar ve onlara yakın işadamları, et ürünlerinin ithali, üretimi ve işlenmesini yapan şirketleri kurmak ve daha sonra da kapatarak vergiden kaçmakla suçlanıyor. Zanlıların yaklaşık 6 milyon Euro vergi kaçırdığı iddia ediliyor.

Bosna-Hersek Savcılığı’nın talimatıyla SİPA’nın gerçekleştirdiği operasyonda yüzlerce polis ve Dolaysız Vergi Dairesi polislerinin görev aldığı kaydedildi. Operasyonların başkent Saraybosna, Mostar, Şirokog Briyeg ve Grude şehirlerini kapsadığı açıklandı.

Gözaltına alınan bakanlardan Yerko İvankoviç Liyanoviç, Bosna-Hersek’te 2010 yılında yapılan genel seçimlerine Hırvat cumhurbaşkanı adayı olarak katılmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri