Bosna-hersek, Hava Sahasının Kontrolünü Devraldı

Bosna-Hersek, hava sahasında uçan araçların kontrolünü bugün itibariyle Sırbistan ve Hırvatistan'dan devraldı. Bosna-Hersek Hava Sefer Hizmetleri Ajansı (BHANSA) Müdürü Marin Raspudiç bu projenin, Bosna'nın bağımsızlığından bu yana en...

Bosna-Hersek, hava sahasında uçan araçların kontrolünü bugün itibariyle Sırbistan ve Hırvatistan'dan devraldı. Bosna-Hersek Hava Sefer Hizmetleri Ajansı (BHANSA) Müdürü Marin Raspudiç bu projenin, Bosna'nın bağımsızlığından bu yana en önemli projelerden biri olduğunu söyledi.

Raspudiç, "Bu proje, Bosna'nın otoyol şebekesinin tamamlanması kadar önemlidir. Şu anda gençlerden oluşan bir ekibe eğitim veriyoruz. Yakın zamanda kendileri psikolojik ve fizik olarak uçuşların kontrolu için hazır olacaklar." şeklinde konuştu.

Bosna-Hersek Sivil Havacılık Kurumu (BHDCA) Müdürü Corce Ratkovitsa, inşa edilen uçuş kontrol merkezinin Bosna'da tamamlanılan en zahmetli projenin olduğunu söyledi. Ratkovitsa, "Bu projeyi Bosnalı ekiplerin çalışmasıyla tamamlayabildiğimiz için gurur duyuyoruz." dedi.

Bosna'da uçuş kontrol sistemin kurulması 27 milyon Euro'ya mal oldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri