Boşanmak İsteyen Eşini Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet

İzmir’in Bornova ilçesinde Ekim 2011 tarihinde kendisinden boşanmak isteyen 28 yaşındaki eşi Ferdane Çöl'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Sedat Çöl’ün (32) yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti,...

İzmir’in Bornova ilçesinde Ekim 2011 tarihinde kendisinden boşanmak isteyen 28 yaşındaki eşi Ferdane Çöl'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Sedat Çöl’ün (32) yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti, cinayet sanık Sedat Çöl’ü, eşini öldürmekten hiçbir indirim maddesi uygulamayıp ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Azmettirme suçlamasıyla yargılan sanıkların tamamı ise beraat eti.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 14’üncü duruşmasına hakkında, 'kasten adam öldürme' ve 'azmettirme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Sedat Çöl ile tutuksuz sanıklar ve Ferdane Çöl’ün annesi Suna ve babası Fikret Maviş ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatı Aysu Yazıcıoğlu Çerçi ile platform temsilcisi Sanem Deniz Kural katıldı. Son duruşmada taleplerini yineleyen mağdur ailenin avukatları ve aile fertleri, sanıkların en üst cezayla cezalandırılmalarını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç de, mütalaasında sanık Sedat Çöl'ün eşini 10 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünü, ‘eşini kasten öldürme’ suçunu işlediğini belirterek hiçbir indirim maddesinin uygulanmayarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmasını talep istedi. Savcı, tutuksuz yargılanan diğer 6 sanığın ise, ‘kasten öldürmeye azmettirme’ suçunu işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeterli somut delil elde edilemediğini belirterek beraatleri yönünde görüş belirtti.

Sanık Sedat Çöl de, olayı hatırlamadığını belirterek, “Rahatsızım, daha önce de beyanda bulunmuştum. Ekleyecek bir hususum yok, pişmanım.” dedi. Savunma ve taleplerin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Sanık Sedat Çöl’e hiç bir indirim maddesi uygulamayan mahkeme ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Tutuksuz yargılanan diğer sanıkların hakkında beraat vererek davayı bitirdi.

Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na üyeleri, öldürülen Ferdane Çöl'ün babası Fikret ve annesi Suna Maviş ve çocuklarını kadın cinayetine kurban veren ailelerin yakınları ile birlikte yaptıkları açıklamada, tüm kadın cinayetleri davalarının takipçisi olacaklarını belirtti. Açıklamayı yapan platformun sözcüsü Emine Sözüdoğru, “Ferdane Çöl davasında adalet için buradayız. Ferdane, eşinden şiddet gördü. Boşanmak isteyince de öldürüldü. Tüm kadın katilleri gibi, ceza indirimi almaya çalışıyor. Ama savcı mütalaasında hiçbir indirim maddesinin uygulanmamasını istedi. Mahkemede buna uydu. Bizde bunun için buradayız. Ferdane Çöl öldürülmeden önce defalarca şikayette bulundu ancak koruma kararı olmasına rağmen hiç bir işlem yapılmadı. Ferdane, öldürülmeden önce karakola defalarca şikayette bulundu. Polisler, Ferdane'yi korumak yerine 'ölsen de kurtulsak' dedi. Ferdane Çöl'ün öldürülmesinden, görevini yapmayan polisler sorumludur. Ferdane Çöl kardeşimizin üç yılı aşkın zamandır süren davasında artık adalet yerini buldu.” dedi. Anne Suna Maviş ile yakınları da diğer sanıklarında cezalandırılması gerektiğini belirterek gözyaşı döktü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri