Boşanma sayısı artıyor

Mehmet Ali Türkmenoğlu, ''2010da Karatay'da 2 bin 156 çift evlenirken 626 çift boşanmış. Her üç kişiden 1'i boşanmış. 20 yıl önce bu rakam 20'de 1 idi. Son 10 yılda çok önemli bir artış var dedi

Mehmet Ali Türkmenoğlu, ''2010’da Karatay'da 2 bin 156 çift evlenirken 626 çift boşanmış. Her üç kişiden 1'i boşanmış. 20 yıl önce bu rakam 20'de 1 idi. Son 10 yılda çok önemli bir artış var” dedi

 

Karatay Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen ''Parçalanmış Ailelere Meslek Edindirme ve Sosyal Destek Projesi'' sona erdi.
Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Dedeman Konya Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, projenin amacının Karatay'ın sosyal ve ekonomik yapısını güçlendirmek olduğunu belirtti.
Karatay'da yaşayan kişilerin refah seviyelerinin yükseltilmesi için Kaymakamlığın desteğinin süreceğini ifade eden Altıntaş, projelerine ilk önce parçalanmış ailelerden başladıklarını söyledi.
Altıntaş, toplumda kadının güçlendirilmesinin çok önemli olduğunu, proje sonunda bir çok kadının sosyalleştiğini, kendi ayakları üstünde durmayı öğrendiğini dile getirdi.
Proje Koordinatörü Mehmet Ali Türkmenoğlu ise projenin ana temasının boşanmış kadınlar üzerine olduğunu vurguladı.
Boşanma sayılarında önemli bir artış olduğunu anlatan Türkmenoğlu, ''2010 yılında Karatay'da 2 bin 156 çift evlenirken 626 çift boşanmış. Her üç kişiden 1'i boşanmış. 20 yıl önce bu rakam 20'de 1 idi. Son 10 yılda çok önemli bir artış var. Resmi rakamların yanında boşanmamış ama birlikte yaşamayan çiftler var. Ailelerin parçalanması kadar büyük bir problem yok. Parçalanmadan en fazla etkilenenler ise bayanlar ve çocuklar'' diye konuştu.
''ANNELER, ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE HAYATLARINDA YENİ SAYFA AÇTILAR''
Hedef kitlesi 24-45 yaş arasında olan 50 anneye proje kapsamında 312 saat ders verildiğini anlatan Türkmenoğlu, proje süresince ''zihinsel engelliler öz bakım becerisi'' dersinin yer aldığını ve projenin çok başarılı geçtiğini vurguladı.
Projede yer alan 50 anneden 40'ının meslek sahibi olduğuna dikkati çeken Türkmenoğlu, ''Bu anneler, çocuklarıyla hayatlarında yeni bir sayfa açtılar. Kendi ayakları üzerinde duruyor ve mesleklerini icra ediyorlar. Ayrıca zihinsel engelli çocuklara yardımcı olmanın manevi hazzını yaşıyorlar. Projeye katılan bütün kursiyerlerin iş sahibi olacağına inanıyorum'' dedi.
Türkmenoğlu, projenin uygulanmasında MEVKA'nın çok önemli destek verdiğini, projenin 71 bin 785 liraya mal olduğunu sözlerine ekledi.

AA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri