Boşanma Davalarında Boşanma Avukatının Önemi

Boşanma Davalarında Boşanma Avukatının Önemi

Geçimsizlik dolayısıyla boşanma kararı alan çiftler dava sürecini hızlı bir şekilde geçirmek isterler. 1 yılı aşkın süredir evli kalan çiftler için hazırlanan anlaşmalı boşanma davası prosedürleri, diğer çekişmeli boşanma davalarına göre daha az sürede tamamlanabilir.

Anlaşmalı boşanmalar diğer boşanmalara göre daha hızlı tamamlansa da olmadan bu işlem 5 - 6 aylık bir süreye yayılabilir. Bu sebeple en basit görülen anlaşmalı boşanma davalarında bile alanında uzman bir tarafından temsil edilmek gerekir. Böylece dava süreci ve sonrası en az süreye indirilerek çok kısa sürede sonuç alınabilir. Aksi takdirde aylar boyunca uzayan davalarla işler daha karışık bir hale gelebilir.

Boşanma protokolleri de boşanma davalarında ayrıca bir öneme sahiptir. Sunulan boşanma protokolleri boşanma avukatları tarafından detaylı bir şekilde hazırlanmalıdır. Öyle ki; protokolde bulunmayan bir madde sebebiyle her şeyin olumlu olduğu davada birden işler tersine dönebilir ve davacı tarafından olumsuz sonuç doğabilir.

Boşanma davalarının süresi de merak edilen bir diğer konudur. Boşanma davalarının süresi davanın türü ve yerine göre değişiklik gösterir. İster anlaşmalı boşanma davalarında ister de çekişmeli boşanma davalarında tüm durumlar analiz edilmeli ve en etkin çalışma sistemi oluşturulmalıdır. Temsil edildiğiniz boşanma avukatı, dava süresi için en sağlıklı yorumu size yapacaktır.

Boşanma davaları, karardan yıllar sonra bile olumsuz sonuçlar doğurabilen davalardandır. Bu sebeple alanında uzman boşanma avukatı tarafından yürütülmeli ve boşanma protokolü avukat ve davacı ile birlikte güven çerçevesinde hazırlanmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri