Boş binalarla ilgili açıklama

Konya basınında sıkça yer alan kamuya ait binalarla ilgili Konya Deftarlığı yazılı açıklama yaptı. Atıl vaziyette duran kamu binalarıyla ilgili çalışmaların yapıldığı ve ilgili kurumlara tahsislerin gerçekleştiği öğrenildi.

Son günlerde basında kamuya ait binaların bazılarının boş ve bakımsız olarak bırakıldığı, kaynak israfına neden olunduğu yönünde haberler çıkması üzerine Konya Deftarlığı harekete geçti. Bu taşınmazlardan mülkiyeti hazine adına kayıtlı olanlar hakkında Konya Deftarlığı Milli Emlak Müdürlüğü konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. İşte tartışmaya neden olan o binalarla ilgili açıklama: “Meram'ın Sahipata mahallesinde 306 ada 11 parsel üzerinde bulunan, öncesinde askeri öğrenci yurdu olarak kullanılan bina (Alaaddin öğrenci yurdu): 1960 yılı evvelinden beri askeri hizmetlerde kullanılmak üzere Milli Savunma Bakanlığına tahsislidir. İlgili Bakanlıktan alınan yazıda söz konusu taşınmazın Milli Savunma Bakanlığınca Türk silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması ile ilgili çalışmaların devam ettiği.

tahsisinin kaldırılmasının uygun olmadığı bildirilmiştir. Aziziye Mahallesi'nde 148 ada 87 parsel üzerinde bulunan il Kültür ve Turizm Binası ve Güzel Sanatlar Galerisi olarak kullanılan bina Maliye Bakanlığı'nın (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) 15/04/1974 tarihli Olur'ları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Turizm Enformasyon binası olarak kullanılmak üzere tahsisli olup, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce söz konusu binanın yıkılarak yerine yeni hizmet binası yapımına ilişkin çalışmaların devam ettiği bildirilmiştir.”

ENDÜSTRİ HOLDİNG BİNASI

Açıklamada Endüstri Holding Binası'nın akibetide aydınlatılarak şunlar yer aldı: “Musallabağları Mahallesinde 3048 ada 13 parsel üzerinde bulunan, Endüstri Holding Binası olarak bilinen bina, Kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere Bakanlığımızın (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) 201/01/2012 tarihli Olur'ları ile Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmiş olup, 30/01/2012 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Sağlık Bakanlığınca eğitim, dinlenme tesisi ve Acil Sağlık Hizmetieri Eğitim ve Simülasyon merkezi olarak kullanılması planlanmakta olduğu ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiği bildirilmiştir. Sahipata mahallesinde 310 ada 52 parsel üzerinde bulunan, Çalışma Bölge Müdürlüğü binası olarak bilinen bina, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsili olup 18/01/2014 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce binanın bakım ve onarımı yapıldıktan sonra kullanılmaya başlanacağı bildirilmiştir. Abdülaziz Mahallesinde 347 ada 16 parsel üzerinde bulunan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası olarak bilinen bina, Maliye Bakanlığının 19/11/1973 tarihli Olur' ları ile Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisli olup, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün deftarlığımıza yazmış olduğu yazısında bulunan tehlike arz etmesi nedeniyle boşaltıldığı bildirilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri