Borisov: Türk lider bana karşı suikast planladı

Bulgaristan ’da Başbakan Boyko Borisov hükümetinin istifası 5 saatlik tartışmalar ardından mecliste de 5’e karşı 209 oyla onaylandı.

Bulgaristan ’da Başbakan Boyko Borisov hükümetinin istifası 5 saatlik tartışmalar ardından mecliste de 5’e karşı 209 oyla onaylandı. Pahalı elektrik protestoları ve polisin eylemcilere şiddet uygulamasını gerekçe göstererek önceki gün sürpriz şekilde istifa eden Borisov ise dün ağır bir suçlama ile yine gündem yarattı. Borisov, ‘Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) onursal lideri Ahmet Doğan’ı yıllar önce kendisini öldürtmeye çalışmakla’ suçladı. ‘Yoğun programı’ sebebiyle oturuma katılmayan Borisov, oylama sonrası mecliste yaptığı konuşmada, ‘yabancı bir istihbarat servisinden kendisine karşı suikast planlandığı bilgisi aldığını’ iddia edip doğrudan Doğan’ı suçladı: “Beni öldürtmek isteyen Doğan. Lütfen bir komisyon kurup konuyu araştırın ve gizli istihbarat belgelerini açıklayın.” İddianın istihbarat başkanına da sorulabileceğini söyleyen Borisov, suç örgütlerine büyük darbe vurduğu için bu planın yapıldığını öne sürdü. Ardından bakanları ile meclis önüne çıkan Borisov, 3 bine yakın taraftarına ‘provokasyona kapılmayıp dağılmaları’ çağrısı yaptı.
HÖH Lideri Lütvi Mestan ise partinin böyle bir bunalımda taraf olmayacağını vurguladı: “İktidardaki GERB, ülkeyi etnik bunalıma sürüklemek istiyor. Bizim ise parti olarak bildiğimiz en yüksek değer toplumsal huzur ve etnik barış. Borisov’un, ülkedeki uyumlu etnik modelin mimarı olan Doğan’a hakaret ve iftiraları kabul edilemez. Totaliter rejimlerin son sığınağı etnik bunalımdır. Huzurlu bir ortamda yapılacak erken seçimde GERB büyük hayal kırıklığına uğratılacak.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri