Borisov: Höh İle Koalisyon Kurmayacağız

Bulgaristan'da erken genel seçimlerde yüzde 32,7 oy alarak birinci olan GERB partisi Başkanı Boyko Borisov, çoğunlukla Türklerin desteklediği Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ile koalisyon kurmayacaklarını açıkladı. Seçim sonrası ilk basın...

Bulgaristan'da erken genel seçimlerde yüzde 32,7 oy alarak birinci olan GERB partisi Başkanı Boyko Borisov, çoğunlukla Türklerin desteklediği Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ile koalisyon kurmayacaklarını açıkladı.

Seçim sonrası ilk basın toplantısını düzenleyen Borisov, bundan sonra her şeyin HÖH'ün elinde olduğunu kaydetti. Hiç kimsenin HÖH ile iktidar olmaya yanaşmadığını öne süren Borisov, ülkedeki Müslümanların GERB'e verdikleri oylarının da yüzde 9 arttığını kaydetti.

Borisov, sayıların konuştuğu yerde yorumun gereksiz olduğunu ve GERB'in ikinci ve üçüncü gelen partinin toplamından daha fazla oy aldığını söyledi.

Eski başbakan, "Hükümet kurulursa sorumluluğun da paylaşılması lazım. Sorumluluk almadan destek vermek benim için destek değildir. Bu konuyu çok düşündük. Bazıları ile (partilerle) çok yakınız, diğerleri ile çok uzağız." dedi.

Bulgaristan genelinde 31 seçim bölgesinden 26'sında GERB, kalanında ise HÖH birinci parti çıktı.

Borisov'un hafta başında hükümet kurma çalışmalarını başlatması bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri