Borisov, Azınlık Hükümeti Kurmak İstiyor

Bulgaristan'da hükümet kurma çalışmalarına devam eden GERB partisi Başkanı Boyko Borisov, diğer parti temsilcileriyle bir araya gelerek dün mecliste sunduğu 3 seçeneği görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Borisov, tek çare...

Bulgaristan'da hükümet kurma çalışmalarına devam eden GERB partisi Başkanı Boyko Borisov, diğer parti temsilcileriyle bir araya gelerek dün mecliste sunduğu 3 seçeneği görüştü.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Borisov, tek çare olarak Reformcular Bloku ile azınlık hükümeti kurmayı gördüğünü belirtti.

Borisov, 'Reformcuların' buna razı olduğu takdirde koalisyon anlaşması imzalanacağını belirtti.

Kış aylarında seçime gidilmesinin ülke için kötü olacağı konusunda diğer partilerle mutabık olduklarını ifade eden Borisov, hafta sonuna kadar hükümetin ortada olacağı ümidini taşıdığını dile getirdi.

Reformcular Bloğu'nun 23 sandalyesi, GERB'in ise 84 sandalyesi bulunuyor. Çoğunluk için en az 121 milletvekili gerekirken iki oluşumun toplam milletvekili sayısı 107 olarak göze çarpıyor.

Reformcular Bloğu içerisinde Hürriyet ve Şeref Halk Partisi de yer alıyor. Partinin başkanı olan Korman İsmailov, 2 yıl önce Hak ve Özgürlük Hareketi'nden ayrılarak, Kasım Dal ile birlikte yeni siyasi oluşumu kurmuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri