Borcunu Ödememenin Cezası Var Mı?

Türkiye’de bankacılık sistemi çok gelişmiş olmala birlikte ihtiyaçlarınızı bu bankalar üzerinden rahatlıkla karşılayabilmektesiniz.

Türkiye’de bankacılık sistemi çok gelişmiş olmala birlikte ihtiyaçlarınızı bu bankalar üzerinden rahatlıkla karşılayabilmektesiniz. Özellikle Türk insanının referans üzerine hareket ettiğini düşünürsek bir yolunu bulup tüketiciler senet kürek işlerine girmeden sorunlarını giderebilmektedirler.

üzerinden borç aldınız ödeyemediniz ya da senet karşılığı borç verdiniz ve alamadınız senet borcunu ödememenin cezası var mı merak ediyorsanız yazımız da size senet borcu ödememenin yükümlülüklerinden bahsedelim.

Öncelikle senet ödenmemesi durumunda 3 yıl içerisinde yasal prosedür başlanıyor. Vadesi geçen ödenmeyen senetti icraya vererek borçlunun mal varlığını haciz ettirebilirsiniz. İcra takip süresi azami bir ayı bulmaktadır. İcra yerine senetleri avukatınıza da verebilirsiniz.  Eğer borçlu kişinin herhangi bir malvarlığı yok ise çalıştığı maaşına icra kurumu haciz koyabilir. Hatta çalışmıyor ise ilerleyen zamanlarda işe girer girmez maaşının yüzde yirmi beşlik dilimi haciz edilir.

Tüm bu işlem yoğunluğuyla uğraşmamak adı altına tüm senet ve borçlarını olabildiğince düzenli ödemenizi öneriyoruz. Anlatıldığı üzere yapılamazsa işin sonucunda  mali cezaları bulunmaktadır. Eğer ısrarla ödemez iseniz hapis cezası ile karşılaşa da bilirsiniz.

Senet borcunu ödememenin cezası var mı öğrendi. Eğer senet karşılığı borç aldıysanız dikkat edin ve ödeme tarihlerini geciktirmeyin. Öncelikle avukat ve hukuki süreçle uğraşırsınız ki karşı tarafın sizin için en iyi yapacağı işlem avukata vermek olacaktır ya başka yöntemlerle tahsil etmeye çalışırsa ne olacak o yüzden en önemlisi borçlarınızı zamanında ödemeye bakın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri