Borçlu düşersek bu kulüp kapanır

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Basın Sözcüsü Tunahan Turhan geride kalan haftaları Merhaba Spor’a değerlendirdi. Turhan maçlarda bazen şansızlıklarının yakalarını bırakmadıklarını söylerken, bazen de beceriksizleştiklerini ifade etti.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Basın Sözcüsü Tunahan Turhan geride kalan haftaları Merhaba Spor’a değerlendirdi. Turhan maçlarda bazen şansızlıklarının yakalarını bırakmadıklarını söylerken, bazen de beceriksizleştiklerini ifade etti.

Beko Basketbol Ligi’nde ilk yarının sonuna gelindi. Sarı mavili temsilcimiz Torku Konya Selçuk Üniversitesi’nde kötü gidiş devam ederken, Basın Sözcüsü Tunahan Turhan son gelişmeleri Merhaba Spor Servisi’ne değerlendirdi.

“HOCAMIZA BU TAKIM DÜŞMEYECEK DEDİK”

Turhan 8 maçlık mağlubiyet serisinin ciddi bir sıkıntı yarattığını belirtirken, fikstür dezavantajlarına değindi. Turhan, “Fikstüründe verdiği bir dezavantaj vardı. Fikstürümüz gerçekten kötü. Üst süte büyük takımlarla oynadık. O arada bazı sıkıntılar yaşadı, hocayla yollarımız ayırdık. Rakibimiz olarak düşündüğümüz takımlarla maçlar oynadık. Bazı maçlarda şanssızlıktan, bazı maçlarda beceriksizlikten mağlup olduk. Hep üst üste geldi. Daha sonra şu Mersin maçı; kanabileceğimiz bir maçtı. Oldukça da iyi oynadık. En skorer adamımızın attığı sayı 7. Olmayınca olmuyor. Yeni bir hoca geldi, 1 hafta oldu. Mersin maçına çıktık, takımda bir düzelme var. Oyun oynuyor takım, defansif açıdan baya düzeldi. Biz hocaya güvendik ve takımın başına getirdik. “Bu takımı düşürmeyeceksin” dedik. Transfer istedi, onu da yaptık. Belki bir yerli oyuncu daha transfer yapacağız. Belki bir yabancı oyuncu daha transfer edebiliriz, kadrodaki, bir oyuncuyu göndererek.”  
 

“TRANSFER LAZIM AMA GÜCÜMÜZ BELLİ”

Sakatlıklarında ciddi bir problem olduğuna değinen Turhan, zaten sıkıntılı olan rotasyon konusunun sakatlıklar sonrası daha da zorlaştığını belirtti. Turhan, Ted maçında bu sıkıntı nedeniyle 6-7 kişi oynamak zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Bizim en büyük sıkıntımız rotasyondu. Birde üstüne ardı ardına gelen sakatlıklar gelince rotasyon problemi daha da arttı. Bütün yük hakan’ın omuzlarına bindi. Bizde oyun kurucu yok hakan dışında. Bir Murat ve Hakan var. Murat’ın durumu belli; Yunus, Hakan’a destek oluyordu o da sakatlandı. Mersin maçında oynadı ama sakattı. Yunus olmadı, Delininkaitis iyi derken o da sakatlandı. Oyuncu eksiklerimiz var, Ted maçında 7 oyuncuyla oynadık. Rotasyon o denli kötü. Bu nokta da transfer isteniyor ama maddi gücümüz ortada. Elimizdeki imkanla bu kadar alabildik. Bir iki takviye ile ikinci yarıya başlayacağız.” şeklinde konuştu.  

“ALLAH’TAN AMERİKALILAR İYİ ÇIKTI”

Sezon başındaki ani gelişmelerinde takımın şu anda içinde bulunduğu sıkıntılarda payı olduğuna dikkat çeken Tunahan Turhan, 15 günde lige hazırlandıklarını söyledi, “2. lig için bir takım kurduk ve kurmaya devam ederken, 1. lige çıktık. 1. Lige çıktığımızda bütçe değişti, transfer politikası değişti. 15 gün süre kalmıştı, takım kampa gidecek ve ilk maçını da Beşiktaş’a karşı oynayacaktı. Hemen yabancılara yöneldik. 4 tane yabancı oyuncu aldık ve Allah’tan sıkıntı çıkmadı. Sadece Curtis vardı, onunda savunması oldukça iyiydi. Sayı sıkıntısı vardı sadece o sebeple de Tomas Delininkaitis aldık. Her şeyi 2. Lig’e göre ayarlamışken, bir anda 1. Lig’e yükseldik. 15 gün içerisinde Amerikalıları bulduk, şanslıyız onlarda kötü değil. En başından beri biz bu şekilde çalışsaydık, yerli oyuncuları ona göre alırdık, yabancıları ona göre alırdık. Kampımız, hocamız, oyuncumuz ona göre olurdu. Ama olmadı, belli bir bütçe harcamıştık, kalan bütçe ile de yabancı oyunculara yöneldik. Bunun da tartışmasız bir etkisi oldu.”

“BORÇLU DÜŞERSEK TAKIM KAPANIR”

Yönetimin ligde kalma yanı sıra borçsuz ligde kalma gibi ciddi bir hedefi olduğundan bahseden Turhan, ligde kalma mücadelesi içerisinde birde ekonomik bir kaygınında güdüldüğünü ifade ediyor. Turhan takımın borçlu bir şekilde muhtemel bir ligden düşmesine ise izin vermeyeceklerini söyledi, “Biz 1. Lig’de kalalım da ne kadar borcumuz olursa olsun, zamanı gelince hallederiz ya da bizden sonra gelen çözsün demiyoruz. Allah korusun düştüğümüz zaman ve öyle bir borç ile düşersek; bu takım 2. Lig’de de barınamaz. Zaten bu takıma şehrin desteği ortada. Borçlu bir şekilde düştüğümüz zaman bu kulüp kapanır. Bu kulübe kimse sahip çıkmaz. Bizim gücümüzde sınırlı. Bir yere kadar idare ederiz belki ama o da bir yere kadar. O yüzden;  düşersek de kalırsak da bu takımı borçsuz duruma getirmemiz lazım. Yoksa ben bilirim 500-600 milyara adam almayı. Bu şekilde olmaz ama hesap yapmak zorundayız. Çoğu arkadaşımız buraya işinden fazla zaman ayırıyor. Borçsuz 1. Lig’de bu takımı tutmalıyız, düşersek de borçsuz olup yeni bir yapılanma ile eri dönmeye çalışmalıyız.”

“MAÇA DAVET EDİYORUZ GELMİYORLAR”

Destek anlamında da ciddi sıkıntılar olduğunu belirten Basın Sözcüsü Turhan, “Taraftar konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Biz üniversite öğrencilerinin gerekli desteği vereceğini düşünmüştük. Salonun şehre uzak oluşu nedeniyle şehirdeki vatandaşlar da maça gelmekte zorlanıyor. İlk günden beri söylüyoruz bu takım bu şehrin takımı. Türkiye’de spor anlamında en iyi ikinci branş basketbol dedik. Ancak şehir halen basketbolda birinci ligde olduğunun farkında değil, takımı kabullenmiş değil. Devre bitti, devre başından beri aynı şeyleri söylüyoruz ama olmuyor. Belediyelerimiz olsun, odalarımız olsun onlarda uzak duruyor. Maçlarımıza davet ediyoruz büyüklerimizi, gelen olmadı. Öğrencilerin sınavları oldu, evlerine gittiler geldiler onlardan gereken ilgiyi görmedik. Kombine bilet yaptık, 75 TL’ye satılmadı. 5 Liraya bilet satamadık. Rakiplerimizin de sattığı biletleri biliyoruz.” şeklinde konuştu.  

“LİGDE KALMAK İÇİN GEREKEN NEYSE YAPILACAK”

Turhan bu hafta oynanacak Anadolu Efes maçıyla ilgili olarak ise şu şekilde konuştu, “Anadolu Efes maçı oldukça zor olacak. Bu ligin en iyi takımı. Ama evde oynamanın avantajını kullanmamız lazım. Mersin BŞB maçını alsak Anadolu Efes maçına daha olumlu bakabilirdik. İyi bir hazırlık ardından sahaya çıkarak ilk devrenin bitiminde iyi bir sonuç almak istiyoruz. Ligde kalmak için 10 galibiyetse 10 galibiyet, 8’se 8, 12 ise 12 galibiyet almak zorundayız. Bu sezon hedefimiz ligde kalmak. Bunu başarmak adına da elimizden geleni yapacağız.”

NİHAT ERDOĞAN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri