Borçları Kapatacak Belediye Arazilerinin Satışına İzin Çıkmadı

Fethiye Belediyesi'nin borçlarının ödenmesini sağlamak için kamuya ait arazilerin satışı CHP ve AK Parti'li meclis üyelerinin karşı oyu ile reddedildi. Fethiye Belediyesi Ekim Ayı Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı Ekim ayı meclis toplantısı...

Fethiye Belediyesi'nin borçlarının ödenmesini sağlamak için kamuya ait arazilerin satışı CHP ve AK Parti'li meclis üyelerinin karşı oyu ile reddedildi.

Fethiye Belediyesi Ekim Ayı Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı Ekim ayı meclis toplantısı özetinin okunmasıyla başladı. Tarife komisyonuna havale edilen 2015 yılı belediye gelirleri ve harçlarına ilişkin tarife cetveli oy birliği ile kabul edildi. Meclisin en önemli gündem maddesini borçların ödenmesi için kamuya ait arazilerin satışına olanak veren madde oluşturdu. Ekim ayı olağan meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu'na havale edilen maddenin görüşülmesi sırasında parti grupları tek tek söz aldı. Demokrat Parti adına söz alan Nurkaya Gündoğdu, büyükşehir yasası ile küçülen belediye bütçesinin borçlanmasının bu satışlarla önüne geçileceğini söyledi. Mecliste savaş fezlekesi imzalamadıklarını Fethiye Belediyesi'nin borçlarını ödemek için çıkış yolu aradıklarını anlatan Gündoğdu, "Buraya seçilirken hiç kimse grup halinde seçilmedi. Herkes şahsi seçildi. Bakın bugün Telekom özelleşti, Etibank özelleşti, eti maden özelleşti. Buna bakarsanız arazi satışı da olağan bir durum” dedi.

CHP VE AK PARTİ SATILMASIN, KULLANILSIN DEDİ

Fethiye Belediyesi'nin CHP’li Meclis Üyesi Nalan Nurhat, belediye mülklerinin satışından çok kamu yararına değerlendirilebileceğini söylerken, buralardan gelir sağlana bilineceği düşüncesinde olduklarını anlattı. Bu nedenle satışa karşı olduklarını belirten Nurhat'ın ardından söz alan AK Parti Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi Turhan Kovancı da, “Biz bu konuyla ilgili grup olarak 4 saat görüşme yaptık. Enine boyuna görüştük. Satışa red kararını grup olarak aldık. Bizce Fethiye Belediyesi daha yer satacak hale gelmedi.” diye konuştu.

BORÇLARI ÖDEMEK İÇİN BEŞİKTAŞ GİBİ FEDA DİYECEĞİZ

Yapılan konuşmaların ardından arazi satışıyla ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile reddedildi. Oylamanın ardından bir değerlendirme yapan Saatcı, “Bu borç bizim namus borcumuzdur. Bir şekilde ödeyeceğiz. Bizde aynı Beşiktaş Spor Kulübünün yaptığı gibi 2015 yılına FEDA diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

SATIŞI YAPILMAK İSTENEN BELEDİYE ARAZİLERİ ŞU ŞEKİLDE OLUŞUYOR

Satışı istenen kamu arazileri meclis tutanaklarında şu şekilde yer aldı: Hisarönü Mahallesi Hıdırkuyusu Mevkii 498.00 metrekarelik yüzölçümüne sahip 327 ada 1 nolu parsel, Hisarönü Mahallesi Hıdırkuyusu Mevkii, 3764,00 metrekare yüzölçümüne sahip 353 ada 1 nolu parselin, Hisarönü Mahallesi Hıdırkuyusu Mevkii 9 bin 720 metrekare yüzölçümüne sahip 123 nolu parsel, Ovacık Mahallesi Çatallar Mevkii, 2 bin 735 metrekare yüzölçümüne sahip 140 ada 3 nolu parsel ve Ovacık Mahallesi Çatallar Mevkii,4 bin 004,42 metrekare yüzölçümüne sahip 240 ada 9 nolu parsel

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri