Borç yapılandırmada son günü beklemeyin

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, Sosyal Güvelik Kurumu'na (SGK) borcu olanların yapılandırma fırsatından yararlanmak için son günü beklememeleri uyarısında b
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, Sosyal Güvelik Kurumu'na (SGK) borcu olanların yapılandırma fırsatından yararlanmak için son günü beklememeleri uyarısında bulundu.
Konya SMMM Odası Başkanı Turan, 'Torba Yasa' olarak bilinen kanun ile SGK'ya birikmiş borçlara ödeme kolaylığı getirildiğini, geçmiş dönemlerde yeniden yapılandırılan ancak ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmemesi sebebiyle durdurulmuş bir kısım yeniden yapılandırma sözleşmelerini de yenileme hakkı sağlandığını hatırlattı. Turan, "Ödeme kolaylığı bir çok avantajı beraberinde getiriyor. Bunlardan biri de, 5 yıldan daha fazla prim borçlarını ödemeyen ve bu nedenle sigortalılıkları durdurulan Bağ-Kur ve Tarım Bağ-Kur sigortalılarının sigorta sürelerine ilişkin prim borçları. Bu borçlarda yapılandırma kapsamına alınmıştır" dedi.
İsmail Turan, işverenlerin yapılandırma başvurularını www.sgk.gov.tr adresinden de yapabileceğini ifade ederek, "Yapılandırmada son başvuru tarihi 2 Mayıs 2011. Bu haklardan faydalanmak isteyenlerin SGK İl Müdürlüğü'ne yazılı müracaat ile başvurmaları gerekiyor. Bu işlemler için son gün beklenmemeli. Biran önce yasadan faydalanmak isteyenler dilekçe ile müracaatlarını yapmalı" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri