Borç 600 milyar oldu

Hasan Hüseyin Uyar, "İç ve dış borç toplamı 600 milyarı buldu. İşsizlik oranı yüzde 10'dan inmiyor. Tarım bitti. Etrafımız kan gölüne döndü. Her yerde acı, kan ve gözyaşı var. Ahlak ve maneviyatta büyük tahribat sözkonusu" dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Uyar, tüm vatandaşları partisinin cumartesi günü Şehir Meydanı'nda yapılacak büyük mitingine davet etti. Toplantıda Uyar'a, Saadet Partisi İl Karargah Başkanı Hüseyin Saydam ve Genel Merkez Gençlik Kolları Üyesi Recep Turan da eşlik etti. Toplantıda konuşan Hasan Hüseyin Uyar, 1 Kasım seçimlerinin önemine değindi. İktidar partisini eleştiren Uyar, "Ülkenin başında 13 yıldır AK Parti var. Yıllardır ülkeyi yönetiyorlar ancak sorunlar aldı başını gidiyor. Seçim süreci boyunca 'İktidar olursak terörü bitireceğiz, ekonomiyi düzene koyacağız, çöken dış politikayı yeniden düzelteceğiz' diyorlar. Peki 13 yıldır ülkeyi kim yönetiyor? Türkiye'yi kim bu hale getirdi? 'İktidara gelmezsek Toroslar geri gelir' diye tehditler de savuruyorlar. Millet bunları görüyor. 1 Kasım'da gereken cevabı verecek" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETLE ALAY EDİYORLARDI

AK Parti'nin ekonomik alandaki vaatlerini samimi bulmadığını belirten Uyar, "7 Haziran seçimlerinde muhalefetin asgari ücretle ilgili vaatleriyle alay eden AK Parti, şimdi asgari ücreti bin 300 liraya çıkaracağını söylüyor. Çelişki üstüne çelişki yaşıyorlar. Ekonomi kötüye gidiyor. İç ve dış borç toplamı 600 milyarı buldu. İşsizlik oranı yüzde 10'dan inmiyor. Orta gelir tuzağına düştük. Tarım bitti. Tarımdaki çöküş veya geriye gidiş devam ediyor. Etrafımız kan gölüne döndü. Her yerde acı, kan ve gözyaşı var. Ahlak ve maneviyatta büyük tahribat sözkonusu. Bir sürü gariplik yaşıyoruz. Memleketin kalkınması adına bir adım atılmıyor" diye konuştu.

BASINA DARBE VURULUYOR

Polis baskınıyla Kanaltürk ve Bugün Televizyonu'nun yayınlarının durdurulmasını eleştiren ve basına darbe vurulduğunu belirten Uyar, "Özel teşebbüs tarafından yayın yapan bazı televizyon kanallarının ekranının karartılması ve gazetelerin baskılarının durdurulması kabul edilemez. Birilerinin aleyhinde yayın yapıyor diye siz onu engelleyemezsiniz. Televizyon ve kanallar kayyum adı altında ele geçirildi. Bir sürü yanlış yapılıyor. Millet Kral'ın çıplak olduğunu er ya da geç görecektir. Kimse gerçek ve hakikatlerin üstünü kapatamaz. Hakikat ve gerçekler er ya da geç ortaya çıkar" sözlerini kullandı. Basın basın-yayın organlarının Milli Görüş'ü görmezden geldiğini de belirten Uyar, "Güçlü kadrolara sahip bir hareketiz. 1969 yılından beri hareket olarak hizmet ediyoruz. Türkiye'nin ciddi sorunları var. Sorunlar giderek büyüyor. Biz bu sorunları dile getiriyoruz diye bize ambargo konuluyor. Kanallar ve gazeteler bize yer vermiyor" şeklinde konuştu.

HERKESİ MİTİNGE DAVET ETTİ

Saadet Partisi'nin 31 Ekim cumartesi günü Şehir Meydanı'ndan saat 15:30'da düzenlenecek Konya mitingi hakkında da konuşan Uyar, "Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın katılımıyla büyük Konya mitingimizi gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimi mitinge davet ediyorum. Bize oy vermeyenleri ve tüm siyasi parti temsilcilerini de mitingimize bekliyorum. Bir kardeşlik gösterisi yapalım. 1 Kasım'da yapılacak seçimlerin ülkemize ve millettimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri