Bonzaiden Ölen Gencin Yakınlarından Cumhurbaşkanı'na 'Türkülü' Tepki

Esenyurt'ta bonzai kullanan 24 yaşındaki bir genç, hayatını kaybetti. Gencin cenazesi öğle vakti kılınan cenaze namazından ardından toprağa verildi. Cenazeye katılan mahalleli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Ankara' türküsünü söyleyerek...

Esenyurt'ta bonzai kullanan 24 yaşındaki bir genç, hayatını kaybetti. Gencin cenazesi öğle vakti kılınan cenaze namazından ardından toprağa verildi. Cenazeye katılan mahalleli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Ankara' türküsünü söyleyerek tepki gösterdi.

Olay, dün akşam saatlerinde Merkez Mahallesi'nde yaşandı. İddialara göre iki çocuk babası Hüseyin Şahin (24) isimli genç, bonzai kullanmak için evinin hemen yanındaki Osmanlı Park’a gitti. Şahin, bonzai kullandıktan kısa bir süre sonra fenalaştı. Çevredekiler durumu polis ve 112 ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Şahin, buradaki tedavisinin ardından evine gönderildi. Şahin, eve geldikten kısa bir süre sonra yine fenalaşınca tekrar hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Şahin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Şahin'in cenazesi, namaz için öğle saatlerinde Hz Ebubekir Camii'ne getirildi. Şahin’in cenaze töreninde ailesi ve mahalleli göz yaşlarına boğuldu. Gencin cenazesi öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Esenyurt İstiklal Mezarlığı'nda göz yaşları arasında toprağa verildi.

Ölen gencin babası Günay Şahin, oğlunun 4 ay tedavi gördükten sonra bonzaiye tekrar başladığını söyledi. Baba Şahin, “Bu madde bağımlılığı bütün Esenyurt’a yayılmış. 4 ay tedavi gördü Ramazan'da tekrar başladı. Ben daima polise gidiyordum. Onlarda, savcılığa şikayette bulunmalısınız diyorlardı. Lütfen devlet büyüklerimiz buna bir çare bulun.“ dedi.

Mahallede oturan Güldane Akkaş isimli bir vatandaş ise, “Peynir ekmek gibi 10 yaşındaki çocuklara satıyorlar. Devletimiz bize bir çare düşünsün. Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. İhbar ediyoruz polis gelip alıp görüyor hemen bırakıyorlar. Tekrar aynı sokağa yine geliyorlar. Bu gençlerimize bu milletimize bir çare bulun. Her biri perenk perenk olmuş. Sokakta peynir ekmek gibi satıyorlar.“ diye konuştu.

4 yıllık bağımlı olduğunu belirten İbrahim Çamlıbel de ölen gencin teyzesinin oğlu olduğunu belirterek yetkililerin hiç bir şey yapmadığını ifade etti. Çamlıbel, "Bende içiciydim. Ama sonra AMATEM’ de yattım. Baktım parka gitti. Parkta içtikleri yer var orada içtiler. Bu mekanda içtikten sonra yere düştü. Bende hemen polise ve ambulansa haber verdim. Polise dedim ki parkta satıyorlar. Parkı gösterdim onlara hiç biri baskın yapmadı. Şuanda halen parkta satıyorlar. Bir sene boyunca bu parkta satıyorlar." dedi.

Cenaze törenine katılan mahalle sakinleri ise Ankara şarkısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğana çağrıda bulundu. “Anakara’nın taşına bak. Gözlerimin yaşına yaşına bak. Bonzai bizi esir almış şu feleğin işine bak.“ diyen bir mahalleli duygularını şöyle dile getirdi: “80 milyon insana sesleniyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, sen reisi cumhursun sen Recep ayında dünyaya geldin. Şimdi orada reisi cumhursun sana bu caminin önünde hakkımız helal etmiyorum. Mahşer gününde yakana yapışacağım. Şu evlat şu baba çocuğu 22 yaşındaydı. Sayın Cumhurbaşkanım analar ağlıyor. Biz oyumuzu sana verdik gel bize sahip çık. Biz kime gidelim? 80 milyona da hakkımızı helal etmiyoruz. Kardeşim, amcası, ablası, dayısı, komşuları ölüyor dışarıda seyir kalıyorlar. Sokağa sizi davet ediyorum. Irak’taki insanlar çocuğunu kurtarmak için buraya geliyor bende çocuğumu kurtarmak için oraya inşaatta çalışmaya gideceğim.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri