Bonzai Satıcılarının Saldırısına Uğrayan Mahalleli Yetkililerden Şikayetçi

Küçükçekmece’de bir mahallede son günlerde artan bonzai satışı mahalleliyi ayağa kaldırdı. Bonzai satıcıları ile mahalle sakinleri arasında son 6 ayda yaşanan çatışmalarda 3 mahalle sakini yaralandı. Yetkililerin uyuşturucu satıcılarıyla...

Küçükçekmece’de bir mahallede son günlerde artan bonzai satışı mahalleliyi ayağa kaldırdı. Bonzai satıcıları ile mahalle sakinleri arasında son 6 ayda yaşanan çatışmalarda 3 mahalle sakini yaralandı. Yetkililerin uyuşturucu satıcılarıyla yeterince mücadele etmediklerinden yakınan bir mahalleli, duruma tepki gösterdi.

Mehmet Akif Mahallesi’nde son günlerde artan bonzai satışı, mahalleliyi ayağa kaldırdı. Yaşadıkları semtte uyuşturucu satıcılarını istemeyen mahalleli, son günlerde satıcıların hedefi haline geldi. Semt sakinlerinin uğrak yeri olan bir kıraathane 6 ayda 17 kez silahlı saldırıya uğradı. Yaşanan bu saldırılarda 3 kişi yaralandı. Defalarca şahısları polise, savcılığa isim vererek bildirdikleri halde şahısların mahallede elini kolunu sallaya sallaya gezmesi mahalleliyi isyan ettirdi.

Satıcıları defalarca polise isimlerini vererek bildirdikleri halde bu şahıslar tarafından saldırıya uğradıklarını söyleyen mahalle sakini, “Burada yaşananlar 7 ay önce başladı. Biz, burada bonzai satmayacaksınız dedik. Bonzaiden bir sürü insan ölüyor. Bizim amacımız bu mahallede bonzai ve eroin sattırmamak. Ve buna karşı çıktığımız için bu olaylar başımıza geliyor. Geliyorlar gece kahvemizi tarıyorlar. Sürekli tarıyorlar ve bu en son olayda esnaf bir abimizin hanımı 65 yaşında bir teyzemiz vuruldu. Biz, bununla ilgili defalarca şikayetlerimiz var. İsim vererek şikayette bulunmuşuz. Polis kimi yakalıyorsa savcı öteki kapıdan bırakıyor. Biz savcılıktan gelene kadar bizi arıyorlar ‘Biz akşama geleceğiz hazır olun!’ diye. Bunun sonuçları ne olursa olsun biz buradayız ve bonzaiye karşıyız. Polis bize soruyor 'neredeler' diye. Komik bir şey bu. İsim verdiğimiz kişiler için bunlar neredeler diye... Ben zaten bulduktan sonra senle ne işim var ki. Yetkililerden, sadece savcılardan görevlerini yapmalarını istiyoruz.” diye tepkisini dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri