‘BOMBA’lar tek tek patladı

Torku Konyaspor sezon başında yaptığı transferlerin hiç birinden faydalanamadı. Büyük umutlarla atılan imzalar ilk yarının bitimi ile yerini hüsrana bıraktı

Torku Konyaspor 2014-2015 sezonuna büyük umutlar ve flaş transferlerle başlamıştı.  Konya Büyükşehir Belediye  Torku Arena Stadyumunun tamamlanmasıyla birlikte Yeşil-beyazlı ekipte transferde harekete geçerek taraftarları stadyuma çekecek tarzda oyuncular almaya çalıştı.

MARİCA RÜZGARI HAVADA KALDI 

Sezon başında yaptığı Marica transferi ile büyük yankı uyandıran Torku Konyaspor’da  şov sadece imza töreninde kaldı.  Geçmişinde İspanya La Liga tecrübesi bulunan oyuncu ligin ilk yarısında  sadece 3 maçta forma giydi. Rumen oyuncu bu maçlarda sadece 1 gol atabildi.  Marica  iç sahada oynanan Kayseri Erciyesspor maçında kazanılan penaltıyı gole çevirerek  ilk ve tek golünü attı. Marica bu maçta 74 dakika sahada kaldı. Sivasspor maçında da sahaya ilk 11’de çıkan Rumen oyuncu bu maçta 90 dakika sahada kaldı. Sezonun ilk maçı olan Eskişehirspor karşılaşmasında da 90 dakika forma giyen oyuncu sonraki maçlarda sakatlığı nedeniyle forma giyemedi ve büyük umutlarla transfer edildiği Torku Konyaspor’a hiçbir katkı sağlamadı.

TORJE’DEN HAFİF ESİNTİ

Marica gibi büyük umutlarla transfer edilen ve sonu Marica’dan pekte farklı olmayan Gabriel Torje de Konyaspor’da bekleneni veremedi. Romen futbolunun gelecek vaat eden ve İtalya gibi  kaliteli bir ligde forma giyen genç oyuncu ilk yarı performansı ile hayal kırıklığı yarattı. Taraftarların çok büyük beklentisi olan Torje  ilk yarıda birisi Ziraat Türkiye kupası olmak üzere  3 gol kaydetti.

ALTERNATİFTİ  VAZGEÇİLMEZ OLDU

Torku Konyaspor’un bir başka başarısız transferi ise Bulgar Rangelov oldu. Marica’ya alternatif olarak alınan santrafor oyuncu Marica’nın sakatlanması ile birlikte takımın tek santraforu olarak maçlarda boy gösterdi. Bulgar oyuncu bu maçlarda vasatı geçemedi ve Aykut Kocaman’ın gelmesiyle birlikte ilk yarı sonunda bileti kesildi. Torku Konyaspor bu transferinde de başarısız oldu.

KALECİ TRANSFERİ YILAN HİKAYESİ OLDU

Torku Konyaspor’un sezon başında en çok konuşulan transferi ise kaleci transferi oldu. Konyaspor yönetimi yerli kaleci üzerinde dururken  kaleciler bir bir başka takımlara transfer oldu. Umutlarını Fenerbahçe’nin 3. kalecisi Ertuğrul’a bağladı. Ancak Ertuğrul da son anda Sivasspor’a transfer olunca yeşil-beyazlı yönetim apar topar yabancı kaleci Vid Belec’i transfer etti.

YİNE  BAŞASIRIZ OLDULAR

Geçtiğimiz sezonlarda yapılan transferlerden dolayı başı ağrıyan Torku Konyaspor yönetimi yeni sezonda da yine hataya düştü ve yaptığı transferlerin hiç birinden verim alamadı.  Yeni sezonda bu hataların tekrarlanmamasını ve takıma katkı sağlayacak isimler bekleyen taraftarlar yine yöneticilerin yanlış transfer politikaları sonrası hüsran yaşadı.

GÜNDEM YİNE TRANSFER

İkinci yarı için yeniden transfer harekatına geçen Torku Konyaspor yönetiminin yapacağı transferler merakla bekleniyor. Taraftarlar yapılan transferlerin hayal kırıklığı yaşatması nedeniyle  yönetimin yeni yapacağı transferlerden de umutsuz. Torku Konyaspor yönetimi santrafor, orta saha ve defans transferi düşünüyor

FERHAT TÜRKOĞLU merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri