Bombalar altında yardım

Gazze'de büyük bir insani krizin kapıda olduğunu belirten RİDA Derneği Başkanı Mehmet Şahin, "Saldırılarda 470'i çocuk, 345'i kadın olmak üzere 2 bin insan şehit olurken 10 bin 220 kişinin ise yaralandı. Bombalar altında yardım dağıtıyoruz" dedi

RİDA Derneği Başkanı Mehmet Şahin, Gazze'deki yardım faaliyetleriyle ilgili dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Şahin, "Ümmetin emaneti ve ilk kıblemiz olan Kudüs, bugün maalesef Siyonist İsrail'in elinde esir olarak durmaya devam ediyor. Bu kutsal emanete sahip çıkamayan İslam dünyasının sorumluluğu çok büyüktür. Ramazan ayı ile birlikte İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı zulüm ve katliam tün dünyanın gözü önünde pervasız bir şekilde devam ediyor. Daha önce sağlanan 3 günlük ateşkesin bu gece 5 gün daha uzatıldığı açıklandı. Buna rağmen katil İsrail, ateşkesi hiç dikkate almayarak kadın ve çocuk demeden gece boyunca bombardımana devam etti. Saldırılarda şu an itibari ile 470'i çocuk, 345'i kadın olmak üzere 2 bin insan şehit olurken 10 bin 220 kişinin ise yaralandığı açıklanmıştır. Ayrıca 62 bin 200 ev tamamen yıkılmış, 211 bin ev de ağır hasar almıştır. Bombalarla 152 cami vurulmuş, 64'ü tamamen yıkılmıştır. 230 eğitim kurumu vurulmuş, 33 hastane ve sağlık tesisi zarar görmüştür. Ayrıca şehirde elektrik ve su kesintisi devam etmektedir. Bu katliam bir insanlık suçudur. 2 milyon insanın yaşadığı Gazze'de bir çok Filistinli en yakınlarını kaybediyor, kaybetmeyenler de evlerinden oluyor. İsrail devletini kınıyor, bu duruma sessiz kalanların da, bu suça ortak olanlarla aynı konumda olduğunu ilan ediyoruz. Bizler de halimizi Allah'a razı ederek, bu emanete sahip çıkmadığımız için Allah'tan af diliyoruz" sözlerini kullandı.

BÜYÜK BİR İNSANİ KRİZ KAPIDA

Dernek olarak bütün olumsuzluklara rağmen toplanan yardımları Gazze'ye ulaştırdıklarını belirten Şahin, "Ekiplerimiz kapı kapı dolaşıp 400 aileye gıda ve ihtiyaç malzemeleri bizzat elden dağıtmıştır. Ama yardımlar yetersizdir. Gazze için büyük bir insani kriz kapıdadır. Ekiplerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda her geçen gün Gazze'ye çok acil olarak gıda, ilaç, çadır, battaniye ve yatak gibi yaşamsal kaynaklara ihtiyaç bulunmaktadır. Gazzeli kardeşlerimiz bizden yardım beklemektedir. Bu kapsamda dernek olarak yeni bir kampanya başlattık. Ümmet bilinci ile tüm hayırsever kardeşlerimizi duyarlı olmaya ve bizimle bu kampanya sürecinde beraber olmaya davet ediyoruz. Şimdi din kardeşliği zamanı. Şimdi ümmetin emanetine sahip çıkma zamanı" şeklinde konuştu.

 

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri