Boluspor ile 17.randevu

Ligin zirvesindeki yerini korumak isteyen Konyaspor, bugün bolu ile 17. kez karşı karşıya geliyor. Başarılı futbolcu Ömer Hacısalihoğlu, yakaladıkları seriyi Boluspor galibiyeti ile sürdüreceklerini söyledi

Konyaspor Boluspor ile bugün 17. randevuya çıkacak. Lider olarak yollarına devam ettikleri Bank Asya 1.Lig’de şampiyonluk en büyük adayının kendileri olduğunu söyleyen Konyaspor’un takım kaptanlarından Ömer Hacısalihoğlu, her maçın bir final niteliğini taşıdığını ve Boluspor ile oynayacakları maçtan da galibiyetle ayrılarak yollarına lider Konyaspor olarak devam edeceklerini ifade etti. 12 hafta sonunda toplanan 27 puanla ligin zirvesinde yer alan Konyaspor’un kaptanı Ömer Hacısalihoğlu, Boluspor maçını da galibiyetle kapatarak hedefe bir adım daha yaklaşacaklarını söyledi.

İlk devrenin son 5 maçına çıkacaklarını ve bu maçların her birinin final niteliğinde geçeceğini ifade eden Hacısalihoğlu “Bizim için rakibin adı, ligdeki konumu önemli değil. Önemli olan maç sonunda alacağımız galibiyetle hanemize yazdıracağımız 3 puan. Ligde şu ana kadar çok iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Tabiki puan kayıplarımız oldu. Olmasaydı şu an daha fazla puan farkıyla lider durumdaydık. Ama uzun lig maratonunda bu tür puan kayıpları mutlaka yaşanacak. Önemli olan rakiplerden daha az paun kaybının olması. Biz 12 haftada bunu başardık. İnanmış bir teknik heyet ve oyuncu kadrosuyla yolumuza devam ediyoruz. Tek düşüncemiz şampiyon olmak. Boluspor’da bu yoldaki ciddi rakiplerimizden. İyi hazırlandık. Kendi sahamızdaki kazanma geleneğini sürdürmek istiyoruz. Boluspor engelini kayıpsız geçeceğiz. Tribünleri doldurarak bizleri yalnız bırakmayacağına inandığımız taraftarlarımız bizleri desteklesinler. Bizde onlara galibiyet hediye edelim. Yakaladığımız bu olumlu havayı Boluspor galibiyetiyle daha da pekiştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Boluspor ile daha önce Süper Lig ve 2.Lig’de toplam 16 maçta karşılaşan Konyaspor’un rakibine karşı galibiyetlerde 6-5’lik geride olduğu görülüyor. Konyaspor ile Boluspor arasında rekabet 1988-89 sezonunda eski adıyla 1.Lig yeni adıyla Turkcell Süper Lig’de karşılaşırken 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşını deplasmanda 1-0’lık skorla galip gelerek aldı. 1989-90 sezonunda rakibine 3-0 kaybedip 0-0 berabere kalan yeşil-beyazlılar, 1990-91 sezonunda oynadığı iki maçı da 2-1 ve 1-0’lık skorlarla yenik tamamladı. 1991-92 sezonunda oynanan iki karşılaşmada 0-0 sona ererken bu karşılaşmalar iki takım içinde o dönem Süper Lig’de son maçlar oldu.
2 sezon aradan sonra bu kez eski adıyla 2.Lig’de rekabet etmeye başlayan Konyaspor ile Boluspor arasında oynanan maçlara şu sonuçlar alındı. 1994-95 Sezonu: Boluspor 3-3 Konyaspor Konyaspor 1-3 Boluspor Klasman Grubu: Boluspor 1-2 Konyaspor Konyaspor 0-3 Boluspor 1997-98 Sezonu: Boluspor 0-1 Konyaspor Konyaspor 1-0 Boluspor Klasman Grubu: Konyaspor 1-1 Boluspor Boluspor 0-2 Konyaspor Konyaspor ile Boluspor ile 8 Süper Lig, 8 İkinci Lig olmak üzere oynanan 16 maçın 5’ini Konyaspor, 6’sını Boluspor kazanırken, 5 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Yeşil-beyazlılar 17 gol atarken, kalesinde ise 18 gol gördü.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri