Bölükbaşı: ‘Kurtuluşun tek yolu erken seçim’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Teşkilatı’nın hazırladığı ‘Karış Karış Konya’ programı çerçevesinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı Konya’ya geldi
 Ereğli, Çumra, Beyşehir ve Hotamış ilçelerini ziyaret eden Deniz Bölükbaşı, MHP İl Binası’nda basın mensupları ile bir araya geldi. TÜRKİYE HER ALANDA ÇÖKÜNTÜ İÇİNDE
Türkiye’nin artık AKP ve Tayip Erdoğan hükümetinin yükünü kaldıramayacağını söyleyen Deniz Bölükbaşı, ekonomiden dış politikaya, güvenlikten sosyal dokuya kadar her alanda büyük bir çöküntü yaşandığını ifade etti. Türkiye’nin yaşadığı bu buhranlı süreçten kurtuluşunun tek formülünün erken seçim olduğunu iddia eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı, “Önümüzde yoksullaşan, soyulan, etnik temelde bölünmeye çalışılan, onuru ve haysiyeti ayaklar altına alınmış olan bir Türkiye tablosu var. Konya özelinde baktığımız zaman bu tablo daha iyi anlaşılacaktır. Çünkü etrafındaki iller yatırım teşviklerinden yararlanırken, hükümeti büyük rakamlarla destekleyen Konya, hissesine düşen payı alamamıştır” dedi.
İSRAİL’E KARŞI SÖYLEMLER EYLEME DÖNÜŞMÜYOR
Konuşmasında İsrail’in yardım gemisine yaptığı saldırının ardından hükümetin aldığı tavrı da eleştiren Deniz Bölükbaşı, İsrail’in hukuk ve insanlık dışı müdahalesinde 9 şehit verildiğini ve buna rağmen İsrail’e karşı hiçbir yaptırım uygulanamadığını belirtti. Başbakan Erdoğan’ın bir çok platformda İsrail’i eleştiren tavır takındığını ancak bunların söylemden öteye gidemediğini kaydeden Bölükbaşı, “İsrail’e karşı üretilen söylemlerin hiçbiri eyleme dönüşemiyor. Hükümetin İsrail’e karşı ciddi tedbirler almasını bekliyorduk. Ama Başbakan gemi aslanı gibi bir oyana, bir bu yana seslendi. Sonuçta hiçbir icraat yok” diye konuştu. Türk milletinin 8 yıl süren bu tahribat döneminden demokratik yollarla kurtulacağını bildiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Bölükbaşı, Anayasa değişikliği paketinin de Başbakan Erdoğan’ın belirttiği gibi hukukun üstünlüğünü amaçlamadığını iddia etti. Bölükbaşı, “Anayasa değişikliği paketi ile ülkenin asıl sorunu olan işsizlik, yoksulluk tartışılmayacak. Açılımın anayasal altyapısı hazırlanacak. Anayasa mahkemesi, Tayip Erdoğan hükümetinin düşürülmesinin ardından açılacak davaları önlemek için ele geçirilecek. Başbakan’ın asıl amacı bunlardır” dedi.
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise yaklaşan hasat dönemine dikkat çekerek çiftçinin sorunlarına değindi. Buğday taban fiyatlarının 52 kuruş olarak açıklandığını söyleyen Kalaycı, bu fiyatların çiftçinin maliyetini dahi karşılamadığını bildirdi. Kalaycı, çiftçinin kredi, elektrik borcu gibi ödemelerinin ertelenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri