Bölge’ye 3 aday

Konyayı sağlık üssüne dönüştürecek olan Beyhekim Sağlık Kompleksi projesinin en önemli ayağı olan Bölge Hastanesinin bağımsız bir hüviyet kazanmasının önündeki engelin kaldırıldığı öğrenildi. Hastanenin başhekimliği için 3 aday var
Selçuklu’ya bağlı Yazır bölgesinde TOKİ konutlarının arkasında bir milyon metrekarelik alanda kurulacak olan Beyhekim Sağlık Kompleksi, 250 yataklı Bölge Hastanesi, 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 200 yataklı Onkoloji Hastanesi, 200 yataklı Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanelerini içine alıyor.
HASAN ANGI: BAŞHEKİMLİK İÇİN 3 ADAY VAR
Beyhekim Sağlık Kompleksi projesinin son durumuyla ilgili olarak gazetemize değerlendirmede bulunan AKP Konya Milletvekili Hasan Angı, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak bakanlık yetkililerinden bilgi aldığını belirterek, Bölge Hastanesi’nin hizmetlerini bağımsız yürütmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı. Bölge Hastanesi’ne başhekim atanmasıyla ilgili olarak sürecin devam ettiğini de belirten Konya Milletvekili Hasan Angı, 3 başhekim adayı olduğunu ve bunların içinden bir tanesinin atanacağını söyledi. Hasan Angı, başhekimin seçileceği bu üç ismin de Konya’dan olduğunu ifade ederken, isimlerinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti.
Ayrıca hastanenin isminin değişmesinin de gündemde olduğu öğrenildi. Bölge Hastanesi’nin isminin Selçuklu Devlet Hastanesi olarak değiştirilmesi durumu söz konusu.
BÖLGE HASTANESİ TAMAM
Sadece Konya değil bölgenin sağlık hizmetleri göz önünde bulundurularak oluşturulan projenin ilk etabı olan Bölge Hastanesi tamamlanarak kısmen hizmete açıldı. 250 yataklı olarak inşa edilen, 70 bin metrekare alan üzerinde kurulmuş ve 36 bin metrekare kapalı alana sahip hastane için yaklaşık 40 milyon TL harcama yapıldı. Son derece gelişmiş teknik altyapıya sahip olan hastanede hastaların konforu için her türlü ayrıntı düşünüldü. Bölge Hastanesi’nin tek eksiği ise bağımsız bir hastane hüviyetine kavuşamamasıydı. Bu hastaneye Numune Hastanesi’nden nöbet sistemi uygulamasıyla doktor ve sağlık personeli gönderiliyordu.
AKIL VE RUH SAĞLIĞI 2009’DA
Büyük oranda tamamlanan Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi içinse şu ana kadar yaklaşık 34 milyon TL harcama yapıldı. Hastane içi donanımları takiben 2009 yılı içerisinde bağımsız bir hastane olarak hizmet vermeye başlaması planlanıyor. Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi, bölgede büyük bir boşluğu doldurmuş olacak. Çünkü Konya ve çevre illerin hastaları Adana’ya gidiyor.
ONKOLOJİ 2010’DA
Bölge ile Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi’nin hizmete girmesinin ardından bugüne kadar yaklaşık 28 milyon TL harcama yapılan Onkoloji Hastanesi’nin yapımı hızlanacak. Onkoloji Hastanesi’nin ise 2010 yılı içerisinde hizmete açılması hedefleniyor.
FİZİK TEDAVİ 2010 SONUNDA
100 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin de 2010 yılı sonunda hizmete açılması planlanıyor.  Şu ana kadar bu hastaneye 11 milyon TL harcama yapıldı.
Bu dört hastanenin tamamlanmasıyla Beyhekim Sağlık Kompleksi projesi de sonuçlanmış olacak. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri