Bölgeselde son maçlar

Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta normal sezon bugün ve yarın oynanacak karşılaşmaların ardından tamamlanacak. Bu maçların ardından gözler Sarayönü Belediyespor’un oynayacağı Play-Off maçları ve Konya ekiplerinin oynayacağı Play-Out maçına çevrilecek

Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta şampiyonluğunu ilan eden Sarayönü Belediyespor bugün normal sezonun son maçına çıkacak. yeşil-siyahlı ekip son maçında sahasında Mersin Büykşehir Belediyesi Meskispor’u konuk edecek. Mücadele saat  15.00’da başlayacak.  5.Grup'u  şampiyon tamamlayan Sarayönü Belediyespor  bu maçın ardından 6.Grup'u lider tamamlayacak olan rakibini bekleyecek. Sarayönü Play-Off’ta 6.Grup birincisi ile tarafsız sahada maça çıkacak. Yeşil-siyahlı ekip bu maçı kazanması halinde 3.Lig'e çıkmayı garantileyecek. Yenildiği takdirde ise bir maç daha oynayarak 3.Lig şansı arayacak.  Sarayönü Belediyespor bu maçı da kazanamaz ise 3. Lig hayaline veda etmiş olacak.

Osmaniyespor- Ceyhan Belediyesi FK, Sarayönü Belediyespor- Mersin Büyükşehir Belediyesi Meskispor ve 68 Yeni Aksarayspor – Seyhan Belediyespor arasında oynanacak karşılaşmalar ile BAL'da perde açılacak. Pazartesi günü ise; Ereğlispor-Aksaray 1989, Erdemli Belediyespor-Akşehirspor ve Karaman Belediyespor-Anamur Belediyespor arasında oynanacak maçlarla BAL'da 2015-2016 sezonu tamamlanacak.

EREĞLİ VE AKŞEHİR’İN SON 90’LARI

BAL 5.Grup'ta Konya takımları arasında çekişme devam ediyor. Ereğlispor ile Akşehirspor ligde zorlu son viraja giriyor. Ereğlispor yarın evinde Aksaray 1989’u konuk edecek. zorlu müsabaka saat 15.00’da başlayacak. Akşehirspor ise Mersin deplasmanında küme düşmeme mücadelesi veren Erdemli  Belediyespor’a konuk olacak. Yarın oynanacak mücadele saat 15.00’da başlayacak. Sarayönü Belediyespor’un 3. Lige çıkması halinde  Konya takımlarından birisi direk kümede kalırken diğer Play-Out maçı oynayacak.  Tersi bir durumda ise bir takım direkt küme düşerken diğer takım ise Play-Out oynayacak.   Küme düşecek ve Play-Out oynayacak takımı ise Konya sıralaması belirleyecek.

Ligin son haftasına Konya takımları aralarında iki puan farkla giriyor. 35 puanda bulunan Ereğlispor evinde Aksaray 1989 ile karşılaşacak. İki takımın mücadelesi bir diğer Konya ekibini de ilgilendiriyor. Son haftaya 37 puanla giren Akşehirspor’un da kulağı bu maçta olacak. Aralarında iki puan bulunan iki Konya ekibinden Akşehir’in yenilmesi Ereğli’nin kazanması durumunda Ereğli ligde kalmayı garantileyecek. Akşehirspor’un kaderini ise Play-Out mücadelesi belirleyecek. Ereğli’nin kaybetmesi ya da berabere kalması durumunda ise Akşehir’in kazanmasına bile gerek kalmadan ligde kalacak. Üçüncü lig mücadelesi için hak kazanan Sarayönü Belediyespor Play-Off maçlarında kaybetmesi halinde ise lige geri dönecek ve bu kez sonuncu olan takım ligden direkt düşecek. İkinci olan takım ise ligde kalmak için Play-Out oynayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri