Bölgesel’de ödüller sahiplerini buldu

İlçe Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komitesince gerçekleştirilen ve Çeltik, Yunak, Tuzlukçu, Akşehir, Doğanhisar ve Ilgın ilçelerinin okul takımlarının yarıştığı, bölgesel müsabakalarının ödül tör
İlçe Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komitesince gerçekleştirilen ve Çeltik, Yunak, Tuzlukçu, Akşehir, Doğanhisar ve Ilgın ilçelerinin okul takımlarının yarıştığı, bölgesel müsabakalarının ödül töreni Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Ödül töreninde dereceye giren sporculara plaketleri protokol tarafından verilirken, törende Akşehir Belediye Fasıl Grubu’da mini bir dinleti sundu.
2010-2011 İlçe Okul Spor Organizasyonları Tertip Komitesince yapılan müsabakalarda derece alan okul ve öğrencilere ödülleri verildi. Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’nda yapılan törene; Çeltik, Yunak, Tuzlukçu, Akşehir, Doğanhisar ve Ilgın ilçelerindeki dereceye giren okulların idareci ve ilgili öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.
Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre, Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, İlçe Emniyet Müdürü Ata Akman, Akşehir ilçe Milli Eğitim Müdürü Salih Saltıkoğlu, Ilgın İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakarçayıldız’ında katıldığı törende yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Akşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Şenkon yaptı.
Şenkon yaptığı konuşmada “Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı okullarda öğrenim gören öğrencilere spor kültürü vermekle yükümlü olup; Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ise ülke gençliğine spor yaptırmak ve organizasyonundan sorumlu bulunmaktır. İki kurumun koordineli çalışması ile ülkemizdeki öğrencilerimizi, gençlerimizi; sokaktaki her türlü tehlikeden uzak tutmak. Ortak hareket etme, paylaşma, kaybetme ve kazanma duygularını geliştirmek, fiziksel ve ruhsal yönlerden sağlıklı birer birey olarak yetişmeleri amacıyla bir tamamına yönelik spor yapmaları imkânı sağlanmıştır” dedi.
Mustafa Şenkon’un konuşmasının ardından Anadolu Öğretmen Lisesi, Akşehir Yöresi Halkoyunları Ekibi bir gösteri sundu. Halk oyunları gösterisinin ardından törene katılan protokol tarafından, müsabakalarda dereceye giren okulların takımlarına plaketleri verildi. Plaket töreni sırasında bir konuşma yapan Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Okul Spor Organizasyonları Tertip Komitesi’nin kısa sürede böyle büyük bir organizasyonu gerçekleştirmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti. Plaket töreni arasında Akşehir Belediye Fasıl Grubu tarafından da 2 şarkılık mini bir dinleti sunuldu. Ödül töreni, Akşehir Bahçelievler İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin Gaziantep Yöresi gösterilerini sunmasıyla sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri