Bölgesel Lig’deilk yarı sona erdi

BAL Ligi’nde sezonun ilk yarısı tamamlandı. Akşehirspor grupta şampiyonluk mücadelesi verirken Sarayönü Belediyespor ile Karapınar Belediyespor statü gereği Konya takımları arasında 2.olmak için yarışıyor

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 6.Grup’ta sezonun ilk yarısı tamamladı. Grupta Konya’yı temsil eden Akşehirspor, sezonun ilk yarısını 2.sırada, Sarayönü Belediyespor 8.sırada tamamlarken Karapınar Belediyespor ise 9.sırada bitirdi. Sezonun ikinci yarısı 20 Ocak’ta oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

AKŞEHİR 2.SIRADA TAMAMLADI

Grupta bu sezon sürpriz yapan ve şampiyonluk mücadelesi veren Akşehirspor, sezonun ilk yarısını 2.sırada tamamladı. Lider Büyük Anadolu Kırıkkalespor ile puan farkı 2 olan temsilcimiz transfer döneminde önemli takviyeler yaparak sezonu şampiyon olarak bitirmek istiyor. Grupta oynadığı 12 maçta 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan kırmızı-beyazlılar 20 Ocak’ta evinde gruptaki en önemli rakiplerinden Çubukspor’u ağırlayarak başlayacak.

SARAYÖNÜ İSTEDİĞİ GİBİ BAŞLAYAMADI

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’in müdavimlerinden Sarayönü Belediyespor bu sezon statü gereği küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya. Yeşil-siyahlılar sezona istediği gibi başlayamadı. Bu sezon çıktığı 12 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik alan Sarayönü Belediyespor topladığı 14 puanla 8.sırada sezonun ilk yarısını tamamladı. Konya takımları arasında 2.sırada yer alan Sarayönü Belediyespor sezonu böyle tamamlaması durumunda Konya Süper Amatör Lig 2.si ile play-out mücadelesine çıkacak. Sezonun ilk haftasını bay geçecek Sarayönü Belediyespor 27 Ocak’ta evinde Karaman Belediyespor’u ağırlayarak ligin ikinci yarısına start verecek.

KARAPINAR KÜME DÜŞMEME MÜCADELESİ VERİYOR

6.Grup’ta mücadele eden bir diğer Konya temsilcisi Karapınar Belediyespor ise ligde oynanan son haftayı maç oynamadan bay olarak geçti. Ligde kalma parolasıyla sezona başlayan Karapınar Belediyespor sezonun ilk yarısını topladığı 13 puanla 9.sırada tamamladı. Çıktığı 12 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan yeşil-siyahlılar statü gereği Sarayönü Belediyespor ile küme düşmeme mücadelesi veriyor. Karapınar Belediyespor Konya takımları arasında ligi 3.sırada tamamlaması durumunda statü gereği direk olarak küme düşecek.

ABİDİN KURT

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri