Bölgesel Lig'de yeni umutlar

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) 2016-2017 sezonunda Konya'yı temsil edecek takımlar belli oldu. Gelecek sezon İhsaniye GB, Sarayönü Belediyespor ve Akşehirspor ilimizi temsil edecek

Bölgesel Amatör Lig'de 2015-2016 sezonu sona erdi.Pazar günü oynanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play Out maçında rakibini 3-0 yenen Akşehirspor, 2016-2017 sezonunda BAL'da Konya'yı temsil edecek 3.takım oldu. Süper Amatör şampiyonu İhsaniye Gençlerbirliği ve Bölgesel Amatör Lig 5.Grup şampiyonu Sarayönü Belediyespor, Akşehirspor ile birlikte gelecek sezon BAL'da Konya'yı temsil eden 3 takım olacak

SARAYÖNÜ ŞANSI DEĞERLENDİREMEDİ

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig 5.Grup'u şampiyon olarak tamamlayan ve statü gereği 3.Lig öncesi Play Off maçlarına çıkan temsilcimiz Sarayönü Belediyespor, iki kademeli olarak oynanan Play Off maçlarında ağır yara aldı. Kırıkkalespor'a uzatmalarda 3-1, Halide Edip Adıvarspor'a ise 2-0 yenilen Sarayönü Belediyespor, 3.Lig'e çıkma şansını değerlendiremedi. Temsilcimiz Sarayönü Belediyespor, 6.sezondur mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig'de 7.sezonda da mücadele edecek.

AKŞEHİR İLK KEZ PLAY OUTTA

2013 2014 sezonunda Çatalhüyük Çumra Belediyespor'u 3-0 yenerek Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Akşehir Belediyesi Kültür, geçen sezon isim değişikliğine giderek Akşehirspor oldu. Yeni ismiyle Bölgesel Amatör Lig'de geçen sezon iyi bir performans sergileyen temsilcimiz Akşehirspor, ligi Sarayönü Belediyespor'un 1 puan önünde bitirerek statü gereği 2015-2016 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de direkt olarak mücadele etme hakkı kazandı. Bu sezon ligi Konya takımları sıralamasında ikinci sırada bitiren Akşehirspor statü gereği Play Out oynadı. Selçukspor'u 3-0 yenen Akşehirspor, 2016-2017 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Konya'yı temsil edecek.

İHSANİYE İLK KEZ BÖLGESEL'DE

Bu sezon Süper Amatör'e şampiyonluk parolasıyla başlayan ve geriden gelerek ligi şampiyon olarak tamamlayan İhsaniye Gençlerbirliği tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi. Siyah beyazlılar bu sezon Süper Amatör'de 22 maça çıktı. 22 maçta 16 galibiyet 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan İhsaniye Gençlerbirliği, 53 puan toplayarak ligi Selçukspor'un 1 puan önünde bitirerek şampiyon tamamladı. Ligin son maçında Çatalhüyük Çumra Belediyespor'u 4-1 yenen İhsaniye Gençlerbirliği, Süper Amatör'de şampiyonluğunu ilan etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri