Bölgesel Lig şekilleniyor

Birçok amatör takımı yakından ilgilendiren deplasmanlı futbol ligi şekillenmeye başladı. Konya’dan da katılmaları halinde 3 takımın mücadele edeceği ligde 16’şar takımlı 10 grup oluşturulacak
Ülke genelinde birçok amatör takımı yakından ilgilendiren deplasmanlı futbol ligi şekillenmeye başladı. Amatörlerce büyük bir merakla beklenen Deplasmanlı Bölgesel Lig kriterleri yavaş yavaş belirlenmeye başladı. Konya’dan da katılmaları halinde 3 takımın mücadele edeceği ligde 16’şar takımlı 10 grup oluşturulacak. Eğer yeni sezonda bu uygulama gerçekleştirilirse Futbol Amatör Küme Süper Grup’ta sezonu ilk üç sırada tamamlayan Sarayönü Belediyespor, Ç.Çumra Belediyespor ile Medaş Tek Meramspor ekipleri de bu ligde mücadele etme hakkına sahip olacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nda konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.
Türkiye’de daha önce 1990-91 ile 1994-95 yılları arasında 5 sene süre ile uygulanan ve 15 yıl sonra aynı şekilde yapılması planlanan ligde katılımcılara Federasyon çeşitli destekler ve kolaylıklar sağlanması bekleniyor. 16 takımlı toplam 10 grupta oynanması beklenen ligde futbol altyapısının daha iyi olması hedefi güdülüyor. Maddi zorluklar yüzünden liglerde mücadele edemeyen ancak başarılı sporcular yetiştiren kulüplerin bu uygulama ile teşviki amaçlanıyor. Bu uygulama ile futbolcular yeteneklerini ulusal alanda sergileyebilecek.
Deplasmanlı Amatör Ligi’nde yer alacak takımlara yol harcırahı ile birlikte 25 bin liralık katılım payı verilmesi düşünülüyor. Yol harcırahı olarak 10 bin lira, diğer masraflar için ise 15 bin lira vermesi düşüncesi kulüplerin Deplasmanlı Amatör lige sıcak bakmasına neden oluyor.
Bu ligde yer alacak takımların bünyesinde bulunan her oyuncunun sosyal güvencelerinin yaptırılması şartı da zorunlu hale getirilecek. Amatörde şu anki mevcut durumun korunacağı ve 30 yaş üzerinde 3 oyuncunun oynamasına kesin gözüyle bakılıyor. Konuyla ilgili diğer bir gelişme ise takımların U 17 antrenörlerine ise TFF tarafından belli bir miktar ödeme yapılacağı konusunda. Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nda hummalı bir çalışmanın olduğu ve tüm eksiklikler giderildikten sonra konuyla ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yapılacağı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri