''Bölgesel Engelsiz Üniversiteler Birimi'' toplantısı

Üniversitelerde öğrenim gören engelli öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırmak, sorunlarına yönelik çözümler üretmek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla 4'üncüsü düzenlenen toplantı, Selçuk Üniversit
Üniversitelerde öğrenim gören engelli öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırmak, sorunlarına yönelik çözümler üretmek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla düzenlenen ''Bölgesel Engelsiz Üniversiteler Birimi'' toplantısının 4'üncüsü, 8 üniversitenin katılımıyla Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) gerçekleştirildi.
     SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan, SÜ Rektörlüğü Senato Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasında, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin başında, o toplumda yaşayanların bireye verdiği önemin geldiğini söyledi.
     Çalışmalarında dünya standartlarında bir eğitim öğretim ortamı oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Özcan, bireyin yaşama, eğitim ve iletişim özgürlüğünün kısıtlanmasıyla toplumun verimliliğinin düştüğünü, bundan topluma ait kurumların dolaylı ya da direkt olumsuz etkilendiğini dile getirdi.
     SÜ'nün, eğitim ve öğretimde üst düzey kaliteyi korumak ve geliştirmek için eğitim ve öğretim ortamlarının düzenlenmesinde her türlü sorumluluğu ciddiyetle yerine getirdiğini anlatan Özcan, ''Üniversitemiz, bu inanç gereği, 2009 yılında Sosyal Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı Engelsiz Yaşam Birimi kurmuştur. Birimimiz Selçuk Üniversitesi yöneticileri, akademik kadrosu ve engelli öğrencilerimiz arasında iletişimi üstlenmekte ve resmi prosedürlerin daha sağlıklı ve hızlı olabilmesini sağlamaktadır'' dedi.
    
     -''Engelli bireylerin sosyal anlamda da ihtiyaçlarının karşılanması gerekir-
    
     Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarı ise engelli bireylerin sadece fiziksel değil sosyal anlamda da ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurguladı.
     Türkiye'de son 10 yılda engelli bireylerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik önemli kararların alındığını bildiren Sarı, ''Bu bağlamda üniversitelerimizde öğrenim gören engelli öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için Engelsiz Yaşam Birimleri kurulmaktadır'' diye konuştu.
     Engelli öğrencilerin akademik gelişimine destek verecek şekilde düzenlemeler gerçekleştirildiğine değinen Sarı, şunları kaydetti:
     ''Bu bağlamda akademisyenlerin farkındalık düzeyinin artırılması, engelli öğrencilerimizle birlikte eğitim gören öğrencilerimizin tutumlarının olumluya doğru çevrilmesi ve fiziksel ortamlarının üniversitemizde daha iyi yerlere getirilmesiyle ilgili çalışmalar hızla devam etmektedir. 2012 yılında bütün üniversitelerimizde bütün mekanların, her engelli kategorisinden engellinin kullanabileceği mekanlar haline getirilmesi gerekiyor.''
     Daha sonra SÜ Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özlem Karakuş, birim hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri