Bölgesel basketbolda zirveye geçit yok

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nin 5. haftasında Gaziantep Zirve Üniversitesi ile karşılan Selçuklu Belediyespor, rakibine şans tanımadı ve deplasmandan 94-78'lik skorla galip döndü

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nin 5. haftasında Gaziantep Zirve Üniversitesi ile karşılan Selçuklu Belediyespor, rakibine şans tanımadı ve deplasmandan 94-78'lik skorla galip döndü. Türkiye erkekler Bölgesel Basketbol Liginde 5. hafta geride kalırken Selçuklu Belediyespor haftayı deplasmanda aldığı galibiyetle geride bıraktı. Ligin iddialı ekipleri arasında yer alan Gaziantep temsilcisi Zirve Üniversitesi takımına konuk olan temsilcimiz karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı.

Gaziantep Zirve Üniversitesi Kampusu içinde yer alan Spor Salonunda Geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan mücadeleye iyi başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Maçın ilk periyodunda üst üste aldığı sayılarla öne geçen ve ilk bölümde üstünlüğünü korumaya çalışan Zirve ekibi, temsilcimiz Mustafa Ünlü ve Volkan'ın etkili oyunu karşısında çaresiz kaldı ve farkın kapanmasına engel olamadı. İlk periyodun son saniyelerinde Selçuklu Belediyespor skora dengeyi getirdi 19-19 eşitlikle ilk bölüm tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci periyodunda ağırlığını hissettiren konuk ekip Selçuklu, Onur, Mustafa Ünlü ve Volkan rakip takımın çabalarını boşa çıkardı ve 48-32'lik skorla maçın ilk yarısı tamamlandı.

Karşılaşmayı yöneten Serkan Günsaçtı ve Duygu Günal hakem ikilisinin verdiği tartışmalı kararlar her iki takım antrenör ve oyuncularını çileden çıkardı. Selçuklu Belediyespor'un tecrübeli oyuncusu İbrahim Öztürk verilen yanlış kararların kurbanı oldu. İbrahim'in henüz maçın üçüncü bölümünde faul sayısı 4'e yükseldi ve beklenen performansı sergilemekte zorlandı. Ancak yine de tedbiri elden bırakmayan mavi-beyazlılar maçın 3. periyodunu da 70-57 önde noktaladı. Mücadelenin son bölümünde Mustafa Ünlü, Onur ve Volkan üçlüsünün performansı karşısında etkili olamayan ev sahibi ekip taraftarının da desteği olmasına rağmen sayı bulmakta zorlandı ve Selçuklu Belediyespor zorlu maçı 94-78 galip tamamlamayı başardı. Karşılaşmada mavi-beyazlılarda Rıfat 1, İbrahim 5, Mehmet Ali 7, Serhat 7, Volkan 10, İlker 11, Onur 23 ve Mustafa Ünlü 30 sayı ile oynayarak galibiyetin mimarı oldular.
Karşılaşmada dikkat çeken ve hayretle karşılanan bir takım olaylar güne damgasını vurdu. Salonu seyirci ile doldurarak Selçuklu Belediyespor'u baskı altına almak ve mücadeleden galip ayrılmak için yapılanlar sporseverler tarafından hoş karşılanmadı. Zirve Üniversitesi takımını destekleyen seyirciler protokol tribününü tamamen işgal ederek, saha komiserinin uyarılarını dikkate almadı ve tribünde oturmaya devam etti. Maç boyunca protokol tribününde bayraklı, flamalı, vuvuzelalı, davullu tezahüratlarını sürdüren Zirve Üniversitesi taraftarlarının sportmenliğe aykırı davranışları ve yöneticilerin bu duruma sessiz kalmaları tepki ile karşılandı.

Selçuklu Belediyespor yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen sahaya çıktı başarılı performansı ve mücadelesi ile sahadan galip ayrılmayı başardı. Ligde oynanan diğer karşılaşmalar da ise şu sonuçlar alındı. Ankara Üniv.: 71-Üniversiteler Spor: 108, Adanaspor: 109- Elit Basketbol: 49. Selçuklu Belediyespor Zirve Üniversitesi galibiyetiyle ligin en zorlu takımı ile oynayacağı maç öncesi moral kazandı. Mavi-beyazlılar trilyonluk bütçeye sahip ve ligin en iddialı ekibi olan Adanaspor ile bu hafta sonu kendi sahasında karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadeleyi heyecanla bekleyen Selçuklu ekibi çalışmalarına başladı. Selçuklu Belediyespor adanaspor ile 08 Aralık Cumartesi günü saat: 13:00 da karşı karşıya gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri