Bölgesel Amatör Ligde 2. sezon yaşandı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulamaya geçirilen Bölgesel Amatör Ligin 2. sezonu geride kaldı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulamaya geçirilen Bölgesel Amatör Ligin 2. sezonu geride kaldı. Bu ligde Konya’yı Sarayönü Belediyespor 2 sezonda da temsil etti. Bölgesel Amatör Lig’in ilk uygulandığı sezonda Sarayönü Belediyespor, Çatalhöyük Çumra Belediyespor ve Konya Gençlerbirliği Konya’yı temsil etti. Çatalhöyük Çumra Belediyespor ve Konya Gençlerbirliği grupta son iki sırayı alarak ilk sezonda küme düştü. Ligin 2. sezonunda ise Sarayönü Belediyespor ile birlikte Beyşehir Belediyespor ve Selçuklu Belediyespor Konya’yı temsil eden takımlar oldu. Ancak temsilcilerimiz bu sezonda da  beklenilen başarıyı gösteremedi. Beyşehir Belediyespor küme düşerken Selçuklu Belediyespor ise Amatör Küme Süper grup 2.’si Karapınar Belediyespor ile Play-Off maçında karşılaştı. Rakibin yenen mavi-beyazlı ekip BAL’da yoluna devam edecek. Beyşehir Belediyespor’un yerine ise ilk sezonda başarısız olan Çatalhöyük Çumra Belediyespor yeniden BAL’da mücadele etme hakkı elde etti.

BAL’IN İSTATİSTİKLERİ      

Bölgesel Amatör Ligde 2011-2012 sezonunun istatistikleri şu şekilde:  En az gol atan takım 3 golle Belediye Safranbolu, en gaz gol yiyen takım 9 golle Çorum Belediyespor, en çok gol atan takımlar 61 golle Zara Belediyespor ve Emrespor,  en çok gol yiyen takım 123 golle   Simav Gençyurduspor, en az sarı kart gören takım 32 sarı kartla Ardeşenspor, en çok sarı kart gören takım ise 85 sarı kartla Yeni Amasyaspor ve Gaybi Eefendispor,  en çok kırmızı kart gören takım 15 kırmızı kartla Ispartaspor, en gollü maç 16 gollü İhsaniye Belediyespor-Emirdağspor 0-16 oldu. Bununla birlikte ligde bin 656 karşılaşma oynanırken bu maçlarda 4 bin 626 gol atılırken 738 kırmızı kart ve 9 bin 415  sarı kart çıktı.

Profesyonel takımı olmayan illerde de futbol heyecanını yaşatarak çok önemli bir boşluğu dolduran BAL'da 77 ilimizde 152 takım mücadele etti. Maçlar sonucunda; Bergama Belediyespor, Silivrispor, Kahramanmaraş Belediyespor, Kayseri Şekerspor, Çorum Belediyespor, Isparta Emrespor, Fatih Karagümrükspor, Derince Belediyespor ve Refahiyespor Spor Toto 3. Lig'e yükseldi.

152 takım içerisinde liderliği İstanbul takımları aldı. Bu sezon 14 takımla temsil edilen İstanbul'u 6 takımlı İzmir ve 4'er takımlı Bursa ile Kocaeli takip etti. Profesyonel takımı olmayan 26 il de BAL'da temsil edildi.

13 grupta 152 takımla başlayan BAL'da, 22 Ekim 2011'de Van'da yaşanan deprem felaketi nedeniyle 2.Grup'ta yer alan Van DSİ Spor takımı ligden çekildi.

151 takım içinde en başarılı kulüp, 4.Grup'ta oynadığı 20 maçta topladığı 53 puanla Kahramanmaraş Belediyespor oldu. 6.Grup lideri Çorum Belediyespor da 22 maçta 55 puan kazanma başarısı gösterdi. Her 2 takım da sadece 1 mağlubiyet aldı.

20 maçta attığı 60 golle Refahiyespor ve oynadığı 22 maçta kaydettiği 61 golle de Emrespor ve Zara Belediyespor takımları en golcü ekipler oldu. Feriköy Kulübü aldığı 3 maç saha kapatma ve 4 maç da seyircisiz oynama cezası ile en hırçın takım oldu. Küçükköy Belediyespor'un oyuncuları ise 8 men cezası ile en hırçın futbolcular oldu.

Kulaspor sezon içerisinde 2 kez maça çıkmamak, Malatyaspor da FIFA kararını yerine getirmeme nedeniyle bir alt lige düşürüldü. SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri