Bölgemizin sorunlarının çözümü için çalışıyoruz

İki dönemdir Doğanhisar İlçesi İl Genel Meclis Üyesi olarak görev yapan İsmet Akdeniz, Yerinde tespit ettiğimiz sorunların çözümü için arkadaşlarımız ile birlikte seferber oluyoruz
SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİYORUZ
Doğanhisar İl Genel Meclis Üyesi İsmet Akdeniz. İki dönemdir bu görevi yürütüyorum. Öncelikle Merhaba Gazetesi ve Konya Televizyonu’na buraya kadar gelerek ilçemizin tanıtımına katkı sağladığınız için teşekkür ediyorum. Bizim görevimiz belli, bölgemizin sorunlarını yerinde tespit etmek, İl Genel Meclisi’nde bunları gündeme getirmek. İlk seçildiğimiz dönemde Doğanhisar’ın nüfusu nedeniyle 3 tane İl Genel Meclisi Üyesi idik. Şu anda iki kişiyiz. Diğer arkadaşım Remzi Korkut ile birlikte ilçeye hizmet konusunda el birliği içerisinde çalışıyoruz.. İlk dönem yapamadıklarımızı bu dönem yapmak için gayret ediyoruz. Eğitim konusunda okullarımızın ciddi sorunları vardı. Bunların büyük bölümünü hallettik. İlçemize 5–6 tane ek dersliklerle beraber eğitim merkezi kazandırdık.
DOĞANHİSAR’DA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR
Hastanede operatörümüz vardı ama ameliyathanemiz de hiçbir şekilde teçhizat yoktu. Onu da bu dönem tamamladık. Şu anda hastanemiz de faal durumda. Memlekette yapılacak çok iş var. Geçtiğimiz dönemde kapalı sistem sulama sistemine geçtik. Kuyulardan sulamayı kapalı sisteme aldık. O dönemde ben sulama ve içme suyu komisyonu başkanı idim. Bu nedenle kendi ilçemde bu sistemi uyguladık ama nedense çok fazla rağbet görmedi. Projedeki ufak tefek aksaklıklar nedeniyle sıkıntı yaşanmıştı. Halkamız salma sulamaya alıştığı için bu sisteme çok zor alıştı. İnşallah bunları aşma konusunda ciddi çalışmalarımız var. DSİ ile yapmış olduğumuz yeraltı sulamaları konusunda çalışmamız vardı. İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımız ile çok güzel uyum içerisindeyiz. Birlikte çalışarak memleketimize büyük kazançlar getirdik. Beldemizin çehresi değişti.
CİDDİ YATIRIMLAR YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ
Bundan sonraki hedeflerimiz arasında Deştiğin Beldesi’nde MEVKA adına yaptığı proje vardı sulama konusunda onun üzerinde duruyoruz. İlçe adına, belde adına veya Köylere Hizmet Götürme Birliği adına verilen projelerin her zaman takipçisi olacağız. Valimiz sağ olsun özellikle sulama konusunda çok hassas davranıyor bu nedenle bölgemizde sulama konusundaki projelerimizi hayata geçireceğiz. Nüfus adına kazanç sağlama yoluna gideceğiz. Bölgemizde iş imkanı olmadığı için tarım ve hayvancılık konusunda ciddi yatırımlar yapmayı düşünüyoruz. İnşallah bu konuda yeni dönemde büyük bir atılım yapacağız.
120 AİLEYE 480 HAMİLE İNEK DAĞITIMI
Atılım konusunda ki hedeflerimizin başında ailelere hamile inek dağıtımı geliyor. Bunun ismi 120X4 projesi. Yani 120 aileye 4 inek verme projesi kabul edildi. 120 aileye 4 tane hamile düve verilecek. İnşallah bu proje ile bölgede hayvancılığı canlandırmayı hedefliyoruz. İlk etapta bu kadar hayvanın gelmesi az gibi görünebilir ama bu hayvanların hamile olması ve her yıl doğum yapma ihtimalini de göz önüne alırsak bu rakam birkaç yıl içerisinde büyük oranda artacak. Bu gelişme ile bölgede yapmayı düşündüğümüz besi amaçlı ve süt ineği amaçlı projeleri de hayata geçirme imkanı bulacağız. Bölgemizin kalkınması için de başka bir çare göremiyoruz. Ancak tarım ve hayvancılıkla kalkınma yolunu seçeceğiz. Bu gayretlerimiz sürecek.
DEDEDEN KALMA YÖNTEMLER KALMADI
Hayvanların gelmesiyle Doğanhisar’da özellikle sulak arazilerde ekilecek olan bizim kaba yem tabir ettiğimiz mısır, fink, yonca gibi yem bitkileri üretimini gerçekleştireceğiz. Halkımızda hem tarlalarını değerlendirecek hem buradan elde ettiği yemleri kooperatife satarak artı bir kazanç sağlayacak. Dededen kalma sadece arpa buğday ekmekle bir yerlere varılmayacağını gördük. Nadas etmeden üst üste ürün verecek tarla sayısı çok az olduğu için bu uygulama daha yararlı olacak. Bunları yaparken de özellikle kuyu sulamada önemli adımlar atarak suyun israfı konusunda da önlemler alacağız.
Bölgemiz Organik Tarım Bölgesi seçildiği için bu tür ürünlerin yetiştirilmesine ağırlık vereceğiz. Bunun için vatandaşlarımıza talep ettikleri elma, kiraz, asma çubuğu gibi fidanları kısa sürede herkese yetecek şekilde dağıtımını yapacağız. Dolayısı ile tarım ve hayvancılık bu şekilde kalkınmış olacak.
SICAK SU KAYNAĞI BİZİM İÇİN UMUT OLDU
Ancak bizim burada asıl önemli olan sıcak su yataklarının gündeme gelmesi. Ilı pınar dediğimiz bölgede sondaj çalışması yaptırdık. 71 metreye kadar indik. MTA’nın bize vermiş olduğu bir rapordan yola çıkarak bu sondajı yaptırdık. Bu raporda bize verilen verilerde yeraltında yapılan araştırmada 250 ile 300 metre arasında kaynak verilerinin belirtisi görülüyor bu kaynağın birinci verisi sıcak su, ikinci verisi mineralli su üçüncü verisi ise aşırı soğuk su. MTA’nın raporu bu şekilde. Kayaları dikine bölerek açılan 71 metrelik bölümden bir anda derinliğe indiği belirlendi. Bunun için bu sondaj çalışmasında başarılı olamadık. Ama önümüzdeki günlerde MTA ve İl Özel İdare olarak çalışmalarımızı aksatmadan devam edeceğiz ve sonucunu en kısa sürede halkımız ile paylaşacağız. Eğer belirlenen verilerden bir tanesi ortaya çıkarsa inşallah ilerde yatırıma dönük çabalarımız olacak. Ben yapılan hizmetlerden dolayı önce hükümetimize sonra İl Genel Meclisimize çok teşekkür ediyorum. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Merhaba Şehir Haberleri