Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Genetik Rahatsızlıkları İnceleyecek

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) sitogenetik ve molekülergenetik alt başlıklarında hizmet verecek olan genetik laboratuvarını hizmete açtı. BEAH tek bir gende meydana gelen bozukluk sonucu ortaya çıkan ve teşhisle, erken tedavisi...

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) sitogenetik ve molekülergenetik alt başlıklarında hizmet verecek olan genetik laboratuvarını hizmete açtı.

BEAH tek bir gende meydana gelen bozukluk sonucu ortaya çıkan ve teşhisle, erken tedavisi yaşamla bağdaştırılan kalıtsal hastalıklar grubunu oluşturan tek gen hastalıklarının, düşük yapma, down sendromu, akdeniz anemisi, akraba evliliklerinden kaynaklanan sakat doğum gibi hastalıkların önüne geçmek için, erken teşhis ve tedavi merkezini kurdu.

Genetik Bölümü uzmanlarından Dr. Ebru Marzioğlu Özdemir ve Dr. Çiğdem Yüce Kahraman, bölgeden gelen hastaların genetik hastalıklarının büyük kısmını tespit ettiklerini ifade etti. Yüce, kurulan laboratuvar sayesinde vatandaşların genetiki bir hastalık taşıyıp taşımadıklarını öğrenebileceklerini ifade etti. Kurulan merkezde toplumda sık görülen Akdeniz anemisi ve hemofili gibi kan hastalıklarının ve FMF gibi spesifik hastalıkların taşıyıcı taramaları yapılabiliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri