Boks imaj kaybına uğruyor

Recep Çınar: Konya boksu sadece imaj değil, değer de kaybetti. Halbuki, Türkiye'de 'boks' denildiği zaman ya da 'milli takım' denildiği zaman, kilolarında ismi tahtaya ilk yazılan sporcular Konya'dan olurdu

Türkiye Boks Federasyonu Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çınar, Konya boksunun en önemli sorunlarından birisinin ayrışmalardan ve aynı hedefte bulaşamamadan kaynaklı  imaj sorunu olduğunu açıkladı. Çınar, "Konya boksunun özellikle son 10 yılda yerlerde sürünmesinin tek sorumlusu boksu kötü yönetenlerdir" dedi.Konya'nın boks tarihine bakıldığı zaman, özellikle de milli takım seviyesinde, ismini boks tarihine altın harflerle yazdırmış sporcuların çıktığını, ancak geride kalan  son 10 yıllık periyotta Konya boksunun büyük bir imaj ve değer kaybının olduğunu, dolayısıyla da  Türk boksunda esamesinin okunmadığını ifade eden  Recep Çınar, boksu seven herkes ve herkesimle Konya boksunun imajını yeniden kazandıracaklarını söyledi.

KULÜP SAYISI ÇOĞALMALI

Geçtiğimiz günlerde Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı ziyaret ettiklerini belirten Recep Çınar, Bakan Kılıç'ın boksa son derece önem verdiğini, özellikle de bu branşta olimpiyatlardan madalyasız dönülmesinin kendisini son derece rahatsız ettiğini, dolayısıyla da Türkiye'de boksun kulüplerle gelişeceğini ve bu anlamda yöneticilere büyük görevler düştüğünü ifade ettiğini belirterek, Konya'da kulüp sayısını çoğaltmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi. Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın talimatları sonucunda Konya'da  sporcu ve kulüp sayısını artıracaklarının altını çizen Boks Federasyonu Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Recep Çınar, düşüncelerini şu şekilde açıkladı: "1970'li yıllardan bu yana boksu takip eden bir insan olarak, Konya boksunun son 10 yılda hem değer, hem de imaj kaybettiğini düşünüyorum. Konya'da boksa gönül veren insanları bir çatı altında toplamak lazım. Öncelikli olarak, bir araya gelerek ve bir arada durarak, Konya boksunun sorunlarını çözmeliyiz. Boksa gönül veren yöneticilerin bu ayrışmaları nedeniyle Konya'nın Türkiye'de büyük bir imaj kaybına uğradığını düşünüyorum. Sadece imaj kaybetmedi, değer de kaybetti. Halbuki, Türkiye'de 'boks' denildiği zaman ya da 'milli takım' denildiği zaman, kilolarında ismi tahtaya ilk yazılan sporcular Konya'dan olurdu. Konya boksunun gerçekten bir imajı ve sporcularının da bir değeri vardı.

Ali Kılınçoğlu, Hamdi Yiğit, Mehmet Kumova, Nuri Eroğlu, Turan Çumralı, Bayram Karaşahinoğlu, İsmail Odunkıran, Soner Karaöz, İbrahim Avcıoğlu, Kamil Eroğlu, Abdullah Demirtaş, İrfan Kayhan, Ömer Güldağ ve ismini sayamadığım birçok sporcu  milli takım forması ile ulusalarası turnuvalarda hem Konya'yı hem de Türkiye'yi temsil ederlerdi. Şimdi soruyorum Konya boksunu yönetenlere; son 10-15 yılda milli takımlara kaç sporcu verildi? Ya da kaç sporcumuz uluslararası müsabakalarda kürsüye çıktı?  Çünkü, sen-ben kavgası Konya boksunu bitirme noktasına getirdi. Dolayısıyla önce içerdeki bu kavgayı bitirmek lazım. Biz birbirimizle kavga ederken, parsayı başkaları topluyor. Ödenek yokluğu ya da malzeme eksikliği şu veya bu mazeret gösterilmesin. Yine söylüyorum; en büyük sıkıntı sen-ben çekişmesi. İnsanlar egolarını bir kenara bırakacaklar ve Konya boksu için el ele verecekler. Boksumuzun 70 ve 80'li ruhu yakalaması için de başka çıkar yolu yok. Konya'nın boksu da, boks salonu da kimsenin tekelinde değil. Kavgadan ve gürülteden beslenmeden Konya boksuna ne gibi yararım olur, onun mücadelesini vereceğim" diye konuştu.

ÖZÇELİK VE BAYKAN KONYA İÇİN BÜYÜK KAZANÇ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın Konya'ya hem tesisleşme hem de sportif anlamda büyük önem verdiklerinin altını çizen Recep Çınar, Türk sporunun tepe noktasındaki bu iki isime teşekkür ederek, "Müsteşar Faruk Özçelik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın değerini iyi anlamalı ve anlatmalıyız" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Türk Spor Teşkilatının tepe noktasındaki Müsteşarımız Sayın Faruk Özçelik ile Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan'ın Konya'ya verdikleri hizmetleri kimse görmemizlikten gelemez. Bu insanların kıymetini bilmeliyiz. Hem Faruk Özçelik hem de Mehmet Baykan devlete olan borçlarını hizmet ederek ödüyorlar. Tabi ki bu ödemelerden Konya'da nasibine düşeni alıyor. Konyalı bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü, onlara ihtiyacımız var. Özellikle boks salonu konusunda kendileri ile istişare halindeyim. Tek bir boks salonu yerine, Karatay, Selçuklu ve Meram'a 1'er boks salonu yapılmalı. Karatay'daki 10 bin kişilik salondan mutlaka yararlanılmalı. Bu konuda da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek'le de bir görüşme yapıp, ayrıca Büyükşehir Belediyespor'un boks branşını da tekrar faaliyete geçirmesini rica edeceğim."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri