Boğazlıyan Esob’den Üyelerine Aidat Uyarısı

Yozgat’ın Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, üyelerinin birikmiş yıllık aidat borçlarının torba yasa kapsamında yeniden yapılandırıldığını açıkladı. Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş,...

Yozgat’ın Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, üyelerinin birikmiş yıllık aidat borçlarının torba yasa kapsamında yeniden yapılandırıldığını açıkladı.

Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş, 6552 Sayılı Torba Yasa'nın Meclis'ten geçmesinden sonra odalara olan yıllık aidat borçlarında da yapılandırma olanağının sağlandığını söyledi. Yazılıtaş, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunun 61/b maddesine göre Oda'ya bağlı üyelerin, asgari ücretin 1/10'u kadar aidat ödeme zorunluluğunun bulunduğunu kaydetti.

"KASIM AYI SON GÜN"

Üyeler üzerinde yapılan tetkikler neticesinde bazı üyelerin oda aidatlarını ödemediğinin tespit edildiğini söyleyen Yazılıtaş, “Haziran ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanan vergi, sosyal güvenlik primi ve aidat borçlarının yeniden yapılandırıldığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanuna ilişkin değişiklikleri içeren ve 10/09/2014 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 6552 sayılı (Torba) kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yıllık aidat borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin olarak getirilen hükümlerden yararlanmak isteyen üyelerimiz Kasım 2014 ayı sonuna kadar odamıza bir dilekçe veya yazı ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir." dedi.

Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş, Oda'ya aidat borcu olanların Torba Kanu'ndan faydalanmasının üyelerin menfaatine olduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri