Böbrek hastası anneye Ramazan müjdesi

Konya'da 6 yıldır böbrek yetmezliği çeken ve diyalize giren 46 yaşındaki 3 çocuk annesi Habibe Emer, iftar vakti gelen "böbrek bulundu" haberiyle hayata yeniden tutundu
Konya'da 6 yıldır böbrek yetmezliği çeken ve diyalize giren 46 yaşındaki 3 çocuk annesi Habibe Emer, iftar vakti gelen "böbrek bulundu" haberiyle hayata yeniden tutundu.
Akşehir ilçesine bağlı Doğrugöz beldesinde oturan 3 çocuk annesi Habibe Emer, 10 yıl önce böbreğinde oluşan taş nedeniyle böbrek yetmezliği çekmeye başladı. 6 yıldır düzenli olarak diyalize giren Habibe Emer, iftar vakti gelen, "Size uygun böbrek bulundu, derhal hastaneye gelin" telefonuyla adeta şok yaşadı. Sabah saatlerinde yapılan böbrek nakli ile ilgili bilgi veren Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, 2 gün önce Antalya'da trafik kazası geçiren 39 yaşındaki bir vatandaşın beyin ölümünün gerçekleştiğini ve organlarının ailesi tarafından bağışlandığını belirterek, "Ölen şahsın böbreklerinden birisi Sağlık Bakanlığı tarafından Konya'ya gönderildi. Listenin birinci sırasındaki hastanın durumu uygun olmadığı için 2. sırada olan Habibe hanımı çağırdık. Sabaha karşı yapılan operasyonla böbreği naklettik. Habibe hanımın sağlık durumu gayet iyi. Bundan sonra hayat standartları eskisi gibi olacak" dedi.
Yapılan naklin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu dile getiren Habibe Emer ise, "6 yıldır böbrek yetmezliği çekiyordum. Haftanın 3 günü diyalize girip çıkıyordum. Dün iftar saatinde hastaneden aradılar ve hemen gelmemizi istediler. Sabah yapılan ameliyatla da böbreğime kavuştum. Bu, bana çok büyük bir sürpriz oldu. Aslında nakil olmak istemiyordum. Nakledilen bir hastanın mikrop kapıp öldüğünü duymuştum. Ama bu ameliyat bana sürpriz oldu. İnşallah sağlığıma tam olarak kavuşurum" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri