Boarding kart Konya'da da kullanılacak

Türk Hava Yolları (THY), 'boarding kart' uygulamasını Konya'da da kullanıma koydu

Türk Hava Yolları (THY), 'boarding kart' uygulamasını Konya'da da kullanıma koydu. Biniş kart anlamına gelen boarding kart ile yolcular havaalanına gitmeden internet üzerinden koltuklarını seçip, check-in'lerini yapmalarını sağlıyor. Konu hakkında bilgi veren THY Konya Bölge Müdürü Ahmet Postallı, boarding kart uygulamasının Konya'da da kullanımının sağlanmasının çok iyi olduğunu söyledi. Yolcuların bu uygulamadan son derece memnun kaldıklarını belirten Ahmet Postallı, "Teknoloji her geçen gün büyüyor. Teknolojinin getirdiği yenilerden, konfora ve yolcuların rahatına çok önem veren THY'de yararlanıyor. THY biniş kart kullanımına uzun bir süre önce başlamıştı. Ancak bu kart avantajından Konya'dan yararlanılamıyordu. Artık Konya'dan uçağa binecek olanlar da bu kartın getirdiği avantajdan yararlanabilecekler. Valizi olmayan insanlar boarding karttan yararlanabilecek. Yolcu uçağa binmeden en az 1 saat önce havaalanına gelip check-ini yaptırmak zorunda kalıyordu. Ama bu sistemle valizi olmayan yolcu evinden check-ini yaptırıp saatler öncesinden havaalanına gelmesine gerek kalmayacak" dedi. Bu uygulamanın havaalanındaki yoğunluğu önleyeceğini aktaran Postallı, "Boarding kart uygulaması hava terminalindeki yoğunluğu önleyecek. Yolcular saatlerce havalanın da koltuklarını belirlemek için bekliyordu. Uygulama nedeniyle yolcular bize çok olumlu eleştirilerde bulunuyorlar" diye konuştu.

'THY AVRUPA'NIN EN İYİSİ SEÇİLDİ'

18.8 milyon yolcunun katıldığı seçimde THY'nin 2011 yılında Avrupa'nın en iyi hava yolları seçildiğini anımsatan Postallı, "THY bu seçimden dolayı yolculara teşekkür kampanyası başlattı. Kampanyaya göre 21 Kasım- 24 Mart tarihleri arasında uçuş yapacak olan insanlar 31 Temmuz tarihine kadar biletlerini alırsa Türkiye'nin her tarafına her şey dahil 44 TL'ye uçacaklar. Bizi en iyi yapan tüm yolculara bir teşekkürümüz olması için böyle bir çalışma yapıyoruz. Büyük firmalara da ayrı bir kampanya yapıyoruz. Yıllık uçuş maliyetleri 30 bin TL olan şirketlere üyelik yapıyoruz. Bu üyelikle firmalar uçak biletlerini daha ucuza alabilecekler ve 10 kilo daha fazla bagaj hakları olacak. Kampanyalarımıza insanlar büyük ilgi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

'KONYA SEFERLERİNİ ÇOĞALTMAK İSTİYORUZ' 

Konya'nın nüfusu ve sanayi yoğunluğu nedeniyle uçuş seferlerinin daha sık olması gerektiğini de dile getiren THY Konya Bölge Müdürü Ahmet Postallı, "Şu an Konya - İstanbul arası 3 THY'nin 1 tane de Anadolujet firmalarımızın seferi bulunuyor. Yazları gurbetteki Konyalılar rahat etmeleri için günlük Kopenhag - Konya seferimiz de var. Ancak Konya'dan İstanbul hariç başka şehirlere seferimiz bulunmuyor. Çünkü talep fazla değil. İstek çok olduğu zaman Konya'dan başka şehirlere çapraz uçuş seferler de konulacaktır. Ayrıca bize Konya'nın sivil bir havaalanına ihtiyacı var mı diye soruyorlar. Şu an kullanılan havaalanından biz şikayetçi değiliz, ancak yolcuların konforu için daha büyük bir sivil havaalanı olması bizim için de iyi olur. Biz THY olarak gelece dair mutluyuz. Konya içinde gelecekte yeni projeler ortaya koyacağız."

MUSTAFA AKÇA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri