Bm’nin İran Ambargosunu İhlalden Ceza Aldılar

Birleşmiş Milletler (BM) ambargosunu ihlal ederek İran’a nükleer reaktör için 92 özel vana ihraç ettikleri gerekçesiyle geçtiğimiz yıl tutuklanan işadamlarının mahkemesi sonuçlandı.

Birleşmiş Milletler (BM) ambargosunu ihlal ederek İran’a nükleer reaktör için 92 özel vana ihraç ettikleri gerekçesiyle geçtiğimiz yıl tutuklanan işadamlarının mahkemesi sonuçlandı. Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görülen davaya bakan hakim 4 işadamının İran’ın muhtemel atom bombası üretimine katkı sağladıklarına hükmetti.

Dava sonucuna göre baş suçlu olarak görülen Alman-İran vatandaşı 71 yaşındaki işadamı 4 yıl, 26 yaşındaki oğlu 2 yıl 9 ay, Türingenli 79 yaşındaki işadamı 3 yıl ve bir kişi de 1,5 yıl denetimli serbestlik cezası aldı. İşyeri sahibi olarak görülen 71 yaşındaki baba ile oğlu hâlâ tutuklu bulunurken, diğer iki işadamı geçen süre içinde serbest bırakıldı.

İşadamlarının özel vanaların nükleer reaktör için olduğunu bildiklerini belirten mahkeme heyeti, işadamlarının bu ticaretten elde edilen gelire de el koyulmasına karar verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri