BMC 751 milyon TL'ye Ethem Sancak'ın

TMSF bünyesinde BMC ihalesine tek firma olarak giren Ethem Sancak, 985 milyon lira muhammen bedelle satışa sunulan firmayı 751 milyon liraya aldı.

TMSF'nin el koyduğu daha önce Çukurova Grubu'na ait BMC'nin yeni sahibi Akşam ve Star Grubu'nu da alan Hükümete yakın işadamı Ethem Sancak'ın oldu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan ilk ihalede tek teklif, Ethem Sancak'a ait olan Es Danışmanlık firmasından gelmişti.

985 milyon lira Muhammen bedelle satışa çıkan BMC'ye Ethem Sancak'ın firması 540 milyon lira teklif etmişti.

Daha sonra bu rakam 550 milyon lira, 650 milyon lira ve son olarak İhale Komisyonu Başkanı'nın ısrarları sonrası 725 milyon liraya yükselmişti.

Bugün devam eden ihalede Ethem Sancak'ın son teklifi 751 milyon lira oldu. Ve böylece 985 milyon muhammen bedelle satışa çıkarılan BMC firması 751 milyon liraya Ethem Sancak'ın oldu. Artık söz Fon Kurulu'nda...

TARAF AYLAR ÖNCESİNDEN ETHEM SANCAK ALACAK DEMİŞTİ...

TMSF’nin el koyduğu Kirpi araçlarını üreten BMC şirketinin Ethem Sancak’a satılmak istendiğini TARAF Gazetesi yaklaşık 5 ay önce duyurmuştu. Taraf’ın 2 Aralık 2013 tarihli sayısında yayınlanan, “Kirpi’yi de istiyor” başlıklı haberde, Akşam, Güneş Gazetesi ve Sky 360’ı ihalesiz olarak satın alan Ethem Sancak’ın BMC şirketini de istediğini bildirmişti. BMC öncelikle ihalesiz olarak yine Ethem Sancak’a verilmesi planlandı ancak, tepkiler üzerine bu uygulamadan vazgeçildi. İhale düzenlendi. İhaleye ise sadece Ethem Sancak katıldı.

‘AKŞAM’I BANA KAKALADINIZ’

30 Mart yerel seçimleri öncesinde internette yayınlanan Ethem Sancak ile Alo Fatih arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında, Çukurova Grubu’nun el konulan şirketleri ile ilgili satış işlemleri de ele alınmıştı. Görüşmede, Fatih Saraç, Sancak’a televizyon alıp almayacağını soruyor. Sancak bu iddiayı doğruluyor ve Saraç’a, “Vallahi ora bana kalacak herhalde, sen malın iyisini aldın götürdün, diğerini bana kakaladın” diyor. Gülüşmelerle geçen konuşmada Saraç, Sancak’a; Acun’a 82 milyon lira para ödediklerini söylüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri