Bm Suriye Özel Temsilcisi Esed İle Görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüştü.Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre; Esed ve de Mistura görüşmesinde Suriye krizinin ele alındığı...

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüştü.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre; Esed ve de Mistura görüşmesinde Suriye krizinin ele alındığı belirtildi. Esed, görüşmede, Suriye hükümetinin BM temsilcisi ile görüşmelerini sürdüreceğini belirterek, terörle mücadele konusunda işbirliğine hazır oldukları mesajını verdi. Esed, "Suriye halkının çıkarlarının sağlamasında BM temsilcisi görevinin başarısı için destek ve işbirliğini sürdürmeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

Esed,Suriye ve bölgenin tanık olduğu gelişmelerin terörle mücadeleyi öncelikli kıldığını belirterek, terörün herkesi tehdit eden en büyük tehlike haline geldiğini söyledi.

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura ise Suriye’deki kriz, terörle mücadele konularında çözüm bulmak için Suriye’de ve Suriye dışından tüm taraflarla çalışmada hiçbir çabayı esirgemeyeceğini belirtti.

Esed ve de Mistura görüşmesinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Velid el Muallim, Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat katıldı.

Basına açıklama yapan de Mistura, Suriye’deki krize siyasi çözüm bulunması için BM ve uluslararası toplumun destek vermesini istedi.

Terör konusuna değinin de Mistura, terör tehdidinin herkesi endişelendiren bir korku kaynağına dönüştüğünü söyledi.

Terörle mücadelenin birincil bir öneme sahip olduğunu kaydeden de Mistura bu mücadelenin siyasi çözümü hızlandırmadan başarılı olamayacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri