Bm Kıbrıs Özel Danışmanı: Görüşmelerde Köprü Olacak Tekliflerde Bulunacağım

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, "Kıbrısa geri döndüğüm zaman köprü olacak bazı tekliflerde bulunacağım. Müzakerelerde fasıl fasıl ilerlememiz gerekecek." dedi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,...

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, "Kıbrısa geri döndüğüm zaman köprü olacak bazı tekliflerde bulunacağım. Müzakerelerde fasıl fasıl ilerlememiz gerekecek." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 69. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul çalışmaları kapsamında geldiği New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul etti.

Görüşme sonunda kısa bir açıklama yapan Espen Barth Eide, Kıbrıs’da görüşmelerin daha ileri boyutlara taşınması noktasında iki tarafla da uzlaştıklarını ifade etti. Müzakereler de üçüncü aşama olarak ifade edilen görüşmelere iki hafta sonra başlayacaklarını belirten Eide, ‘‘Kıbrısa geri döndüğüm zaman köprü olacak bazı tekliflerde bulunacağım. Müzakerelerde fasıl fasıl ilerlememiz gerekecek. İki tarafla da bunun detayını görüşeceğim. Şuan ümitvarım mevcut olandan daha ileriye gideceği konusunda’’ dedi.

Maraş’ın müzakerelerde temel mesele olmadığını kaydeden Eide, "Ben şu an daha temel sorunların çözümü için odaklanıyorum. Kişisel önceliğim olarak Ada’da müzakere çözüm yoluyla adayı yeniden birleştirmek. Genel Sekreter bu konuda son derece net. Anlaşmazlıkların özüne inerek odaklandığımız konularda hızlı mesafe almak istiyorum" şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri