BM Genel Sekreteri İsrail'in özrünü değerlendirdi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İsrail'in Mavi Marmara yardım gemisine yönelik saldırı nedeniyle Türkiye'ye dilediği gecikmeli özrü, 'bölge istikrarı için umut verici ve önemli bir sinyal' olarak değerlendirdi.

Mavi Marmara saldırısıyla ilgili ciddi bir insiyatif alamayan ve yapılan BM soruşturmasında Türkiye aleyhine bir sonuç çıkmasına engel olamayan BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban Ki-moon'un, İsrail-Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini menuniyetle karşıladığı bildirildi.

Genel Sekreter Ban'ın, iki ülke arasında ilişkilerin normalleştirilmesi konusundaki adımları, ABD Başkanı Barack Obama'nın bu konudaki olumlu rolünü takdir ettiği ifade edilirken, 'Mayıs 2010'da yaşanan gemi olayının ardından, Genel Sekreter'in temel hedefinin İsrail ve Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin yeninden sağlanması için yardımcı olduğu' belirtildi.

Genel Sekreterin ayrıca, 'bugünkü yapılan açıklamanın bölgenin istikarı için önemli ve umut verici bir sinyal olarak değerlendirdiği' kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri