Blok İsmailden sayı Dobieden

BEKO Basketbol Ligine Play-Off maçlarında talihsiz bir şekilde veda eden Torku Selçuk Üniversitesinde İsmail Çevik blok yabancı oyuncu Dobie ise sayı kralı oldu

BEKO Basketbol Ligine Play-Off maçlarında talihsiz bir şekilde veda eden  Torku Selçuk Üniversitesinde İsmail Çevik blok yabancı oyuncu Dobie ise sayı kralı oldu.

T2BL’de gözünü Play-Off maçlarına çeviren Torku Selçuk Üniversitesi’nin buraya kadar yakalamış olduğu başarıda bütün herkesin büyük payı var ancak bazı oyuncular yapılan istatistiklerde öne çıkıyor. Bu oyuncuların başında İsmail Çevik geliyor Çevik yaptığı bloklarla Selçuk’un potasını baskete kapattı ve topu takımına kazandırdı. İsmail Çevik, 43 maçta tam 57 blok yaparak sadece Torku Selçuk’un değil 2. Ligin blok kralı oldu. Başarılı oyuncu bu özelliği ile sarı-mavili ekibe Play-Off yolunda büyük katkı sağlamıştı. İsmail Çevik ile birlikte istatistiklerde öne çıkan bir başka isim ise Torku Selçuk Üniversitesi’nin yabancı oyuncusu Henry Antawn Dobie.Dobie takımın en başarılı oyuncusu olarak göze çarpıyor. Yabancı oyuncu 42 maçta rakip potalara toplam 674 sayı gönderdi. Dobie bununla da kalmadı 42 maçta toplam 180 asist yaptı. Top çalmada da takımın lideri olan yabancı oyuncu 42 maçta 65 top çalarak takımının başarısına büyük katkı sağladı. Henry Antawn Dobie bu üç kulvarda da takımın lideri olarak ön plana çıktı. Dobie bu başarısı ile ne kadar yerinde bir transfer olduğunu da ispatlamış oldu. Dobie’yi top çalmada Mehmet Ufuk Kaçar takip etti. Kaçar 40 maçta toplam 56 top çaldı.  Sarı-mavili ekipte asist liderliğini elinde bulunduran Dobie’yi 43 maçta 135 asist yapan Mustafa Güçyetmez takip ediyor. Sayı takibinde ise Ertem Türetken 2. en fazla sayı atan oyuncu durumunda. Türetken 35 maçta 469 sayı kaydetti.

ŞAMPİYON YARIN BELLİ OLACAK

Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde 2011-2012 sezonu şampiyonu  yarın oynanacak Optimum TED Ankara Kolejliler – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi final maçı ile belli olacak.

İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak final maçı saat 18.00’da başlayacak.

Hem Optimum TED Ankara Kolejliler hem de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi zorlu çeyrek ve yarı final maçları sonunda finale kalarak Beko Basketbol Ligi’ne yükselmeye hak kazanmışlardı. SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri