Bizi teğet geçmedi

PTT önündeki ayakkabı boyacıları iş yerlerinin kiraları ödeyemedikleri için icralık oldu. Ayakkabıcılar, Başkalarını bilmiyoruz ama kriz bizi teğet geçmedi dedi

ONLAR BİLE KEPENK KAPATTI

Kayalıpark Merkez PTT ile Hacı Hasan Camii arasındaki dar alanda ekmek paralarını kazanmak için çalışan ayakkabı boyacıları belediyeye olan kira borçları yüzünden icralık olduklarını söyledi. Esnaflar 2 metrekarelik işyerlerinde çoğu zaman siftah yapamadıklarını ifade ederek, “Ülkede kriz yok diyenler bizleri görmüyor. Bırakın sanayicileri ve iş yerlerini bizler bile parasızlıktan kepenk kapattık” dedi.
BELEDİYE İLE İCRALIK OLDUK
Esnaflardan Remzi Kibaroğlu, Kayalıpark alanında ayakkabı boyacılığının yarım asrı geçkin bir maziye sahip olduğunu hatırlatarak, “Bu dar alanda para kazanmamız mümkün değil. Bunun yüzünden 2 metrekarelik iş yerimizin kiralarını ödeyemedik. Belediye ile icralık olduk 200 YTL kira bedeli için neredeyse 750 YTL’ye yakın avukat ve faiz farkı ödedik. Ama sesimizi bir türlü duyuramadık” diye konuştu.
BİZLER ESKİ YERİMİZİ İSTİYORUZ
Esnaflardan Mehmet Ulaşkan ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ile defalarca görüşmek için gittik ama yüzünü bile göremedik. Bizler Kayalıpark alanındaki eski yerimizi istiyoruz. Kira bedeli ne ise ödemeye hazırız. Burada 11 tane baraka vardı, arkadaşlarımızın bazıları soğuktan felç oldu. Kimileri işsizlik yüzünden iş yerini kapattı. Sadece seçimlerde hatırlanmak istemiyoruz artık” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Belediye’nin kapıları yüzümüze kapandı

Kayalıpark Merkez PTT ile Hacı Hasan Camii arasındaki alanda ayakkabı boyacılığı yaparak geçimlerini sağlayan esnaflar kendilerini verilen sözlerin unutulmasından yakındı.
GÜNLERCE SİFTAH YAPAMIYORUZ
Kayalıpark alanında neredeyse yarım asrı geçkin bir maziye sahip olan ayakkabı boyacıları iş yönünden en zor günlerini yaşadıklarını söyledi. Esnaflar yaşanan kriz yüzünden kimsenin ayakkabılarını boyatmadıklarını ifade ederken, ayakkabı boyatmak isteyen vatandaşların ise kendilerini bulmakta zorlandıklarını söyledi. Daha önce Kayalıpark kenarında bulunan iş yerleri sayesinde ekmek paralarını kazandıklarını dile getiren esnaflardan Remzi Kibaroğlu, “Bizleri PTT ile camii arasındaki dar alandan kurtarması için Büyükşehir Belediye başkanımızın kapısını defalarca çaldık ama yüzünü bile göremedik. Seçimlerden önce bizleri buradan kaldırıp eski yerimize vereceklerini söyleyenler şimdi yanımıza bile gelmiyor. Ama yarın seçimler gelince görüşeceğiz. Biz çok fazla bir şey istemiyoruz. Burada belediyeye verecek kiramızı bile alamıyoruz. Bunun yüzünden belediye ile icralık olduk. 200 YTL kira bedeli için 700 ile 800 YTL arasında para ödedik. Günlerce siftah yapmadığımız oluyor, evimizin elektrik su parasını ödemek için çırpınıyoruz. Belediye başkanımız tüm bunları bilmesine rağmen bizimle görüşmeyi kabul etmedi. Bizleri burada unutan Başkanlara bizimde seçimlerde söyleyecek bir sözümüz mutlaka olacak” dedi.
2 METREKARELİK İŞ YERİ BUZ GİBİ
İşyerlerinin güneş bile görmeyen tenha bir sokakta olması nedeniyle müşterilerin bulmakta zorlandığını belirten esnaflardan Hasan Dinçer ise tek istediklerinin ekmek paralarını kazanmak olduğunu ifade ederken, “Burada 11 tane iş yeri vardı. Ve bu işyerlerinden yaklaşık 200 kişi ekmek yiyordu. Şimdi bırakın 200 kişiyi 10 kişi bile karnını doyuramıyor. Burası güneş görmediği için özellikle kışın buz gibi oluyor. Bu nedenle kaç tane arkadaşımız hastalandı. Arkadaşlarımızdan Emin Özdemir ise felç oldu yatıyor. Çalışan arkadaşlarımız ise küçücük teneke kutulara yaktığımız odun ateşi ile ısınmaya çalışıyoruz. Burası böyle olumsuz olunca haliyle müşteri de gelmiyor. Bunun için sadece eski yerimizin yeniden düzenlenerek belirlenecek olan makul bir kira karşılığı yapılandırılmasını istiyoruz. Kayalıpark alanına uygun, nostalji bir görünümde düzenlenecek olan iş yerlerinin hayata geçirilmesi için üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Hatta inşaatında bile çalışmaya hazırız. Yetir ki bizleri burada unutmayın” diyerek isteklerini dile getirdi.
KRİZ YOK DİYENLER BİZİ GÖRMÜYOR
Ülkede yaşanan krizlerin her kesimi olduğu gibi kendilerini de etkilediğini dile getiren Yılmaz Bakırsini ise konuşmasında, “Sayın Başbakanımızı haberlerde izliyoruz. Kendisi krizin Türkiye’yi teğet geçeceğini söylemişti. Ama hiç de öyle olmadı. Başkalarını bilmiyoruz ama kriz bizi teğet geçmedi aksine iflas ettirdi. İdarecilerimiz sadece iş adamlarının veya büyük işyerlerinin iflas ederek kepenk kapattığını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Çünkü son bir yıl içerisinde bizim burada yarıdan fazla iş yeri kepenk kapattı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu durumu defalarca söylemek istedik ama bırakın derdimizi iletmeyi yüzünü bile göremedik. Şehrin her yerinde afişler var hepsinde de 88 yatırım hizmete girdi diyor. Bu 88 yerin neresi olduğunu biz bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey 88 olacağına 89 olsaydı da bizlere de eski yerimizde bir yer yapsaydı. İnşallah bu haberden sonra Başkanımız sesimizi duyarda bizimle görüşür. O zaman kendisine duacı oluruz” diyerek sorunlarını dile getirdi.

ALİ AİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri