Bizi Çetiner yaktı!

Konyaspor Başkan Yardımcısı Muammer Bingöl, içinde bulunulan ekonomik yetersizliğin en önemli nedeninin ligin 3üncü haftasında takımdan ayrılan eski teknik direktör Raşit Çetiner olduğunu söyledi.
Konyaspor’da hem sportif hem de ekonomik fukaralığın suçlusu bulundu. Kulüpteki bunalımın sebebi yeşil-beyazlı ekibin eski teknik direktörü Raşit Çetiner’miş. Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Transfer Komitesi Üyesi Muammer Bingöl, Kartal’daki kötü gidişin, dahası takımın bu duruma gelmesinin faturasını Raşit Çetiner’e çıkardı. Bingöl, “Eğer transfer döneminde Raşit Çetiner’in verdiği listenin dışına çıksaydık daha iyi bir durumda olurduk. Bizim alacağımız oyuncular bizi daha karlı çıkaracaktı. Raşit Hoca’nın aldırdığı futbolcular belki biraz fazla geldiği için ekonomik durumumuz bu kadar bozuldu” dedi.
Turkcell Süper Lig’in ara transfer döneminde takıma almak istediği oyuncular için para bulamayan ve büyük ölçüde ekonomik sıkıntı çeken Konyaspor, bu duruma gelinmesinin baş nedenini eski teknik direktör Raşit Çetiner olarak bildirdi. Yeşil-beyazlı kulübün Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muammer Bingöl yaptığı açıklamada faturayı Raşit Çetiner’e kesti. Bingöl, “Göreve geldiğimizde paralı yönetim olduğumuzu ve bu takımı kimseye muhtaç etmeyeceğimizi söyledik. Bütün yönetim zaten bu konuda üzerine düşen ne ise hepsini yaptı ve hiçbir fedakarlıktan kaçmadı. Ancak, bir çok neden ekonomik durumumuzun bozulmasında etkili oldu. En basit olarak geçmiş yönetimden kalan Ceyhun, Damir ve Ünal hocanın borçlarını ödedik, bir takım eski borçları kapattık. Çok fazla ödemeler yaptık. Sezon başında açıkladığımız 22 milyon TL’lik bütçemizin kayba uğramasının en önemli nedeni de eski teknik Direktör Raşit Çetiner’dir. Raşit hocayı kıramadık. Bize verdiği listedeki 15 oyuncunun hepsinden verim alamayacağımızı söyledik. Ancak, bizi ‘O zaman beni neden tuttunuz’ şeklinde cevap verdi ve biz de fazla ısrar etmedik. Zamanında Yusuf Şimşek’i almak için Raşit hocaya çok ısrar ettik. Mesela şimdi Yusuf bizim olsaydı, en az 1 milyon TL kara geçmiştik. Bunun gibi birçok neden var tabi ki. Ekonomik açıdan bu duruma gelmemizin en önemli nedeni Raşit Çetiner’in isteğiyle çok fazla sayıda ve verim alamadığımız oyuncuları transfer etmemizdir. Ancak, bundan sonraki dönemde Giray Bulak hocamızın tecrübesine güveniyoruz ve bu sıkıntılı günleri hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Kombine bilet satışlarından beklenileni alamadıklarını da sözlerine ekleyen Bingöl, “Sezon başladığında çok önemli miktarda bilet satışı yapılacağını düşünmüştük. Herkesin bu takım için elini cebine sokacağını ve tüm kombineleri satacağımızı düşündük. Ancak, geçen zaman zarfında satılan bilet sayısı bizim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Kesin alır gözüyle baktığımız kişiler bile bilet almadı” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri