"Bize Kimse Yok Mu Sahip Çıktı, Bir Kızım Şimdi Hukuk Fakültesinde Okuyor"

Kimse Yok Mu Derneği'nin izinsiz yardım toplama yetkisinin Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılmasına tepkiler artarak devam ediyor. Şırnak’ın Cizre ilçesinde 15 sene önce kocası tarafından terk edilen Semia Omput (42) isimli kadın; Yasin(13),...

Kimse Yok Mu Derneği'nin izinsiz yardım toplama yetkisinin Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılmasına tepkiler artarak devam ediyor. Şırnak’ın Cizre ilçesinde 15 sene önce kocası tarafından terk edilen Semia Omput (42) isimli kadın; Yasin(13), Yasemin(15), Kübra(18) ve Tuğba(21) isimli dört çocuğuyla Kimse Yok Mu sayesinde yıllardır hayata tutunmaya çalışıyor. Semia Omput, "Hem gıda yardımı yaptılar hem de benim çocuklarımı okuttular. 3 tane kızım ve bir de oğlum var. Benim kızlarımı okuttular. Bir kızım hukuk fakültesi kazandı. Hepsi, onlar sayesinde oldu." dedi.

“KİMSE YOK MU OLMASAYDI ÇOCUKLARIMI OKUTAMAZDIM”

Kimse Yok Mu Derneği’nin kendilerine yardım etmeden önce durumlarının çok perişan olduğunu söyleyen Semia Omput, “Eski kocam beni çocuklarımı ortada bırakıp gitti. Biz de perişan halimizle ne yapacağımızı bilemedik. Sonra Kimse Yok Mu Derneği’ne başvurduk. Allah onlardan razı olsun. Bize her konuda yardımcı oldular. Hem gıda da yardım ettiler hem de benim çocuklarımı okuttular. 3 tane kızım ve bir tane oğlum var. Benim kızlarımı okuttular onlar sayesinde çok başarılı oldular. Bir tane kızım hukuk fakültesi kazanmış. Hepsi onlar sayesinde oldu. Eğer onlar olmasaydı Allah bilir benim ve kızlarımın başlarına neler gelecekti. Biz öyle kötü bir durumdaydık ki, bir Allah bilirdi bir de biz bilirdik. Allah onlardan razı olsun. Onlar elini bize uzattılar. Onların sayesinde şimdi ben çocuklarımla beraberim ve bir yemek veriyorum. Kızlarıma burs veriyorlar. Kızım onların sayesinde hukuk fakültesini kazandı. Allah onlardan razı olsun. Yani bunlar olmasa binlerce insan perişan olacak.” dedi.

“KİMSE YOK MU SAYESİNDE BU YAŞTA KOCAYA GİTMEDİK”

Kimse Yok Mu sayesinde erken yaşta kocaya gitmekten kurtulduklarını ifade eden 15 yaşındaki Yasemin Omput, “Benim babam biz daha küçük yaşta iken bizi bırakıp gitti. Bize bir tek annem bakıyordu. Annem de bir kadın sonuçta. Nereye kadar tek başına bakabilir. Allah bizim karşımıza Kimse Yok Mu Derneği’ni çıkardı. Gerçekten bize çok yardımcı oldular. İster erzak, ister giyim, ister okul masrafları vs. Biz her okul açılmadan önce biz Kimse Yok Mu Derneği’ne gidip defter kırtasiye malzemelerini alırız. O dernek kapanırsa veya yardımları gönderemezse biz ne yapacağız, okula giden ablamlar ne yapacak. Annem kadın başına, bize ne yardım yapabilir ki. Ben öğrenciyim benimde elimden bir şey gelmez. O dernek kapanırsa benim ablalarım okulu bırakabilirler. Tek tesellimiz, bize tek yardımcı olan Kimse Yok Mu Derneği’dir. Geçimizi sağlayan da o zaten. O yüzden kapanmasını istemiyoruz. Eğer Kimse Yok Mu bize yardım etmeseydi buradaki birçok aile gibi ya kocaya giderdim ya da kötü yola düşmüş olacaktım. Allaha şükür bunu engelleyen de Kimse Yok Mu Derneği’dir.” diye konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği sayesinde hayata tutunanlardan biri de Akgüç ailesi. Türkçe bilmediği için Kürtçe olarak duygu düşüncelerini anlatan Cevahir Akgüç teyze şunları söyledi: “Kimse Yok Mu Derneği bize yaptıkları yardımlarla sanki beni bir kuyudan çıkartıp yeryüzüne getirdiler. Beni ve çocuklarıma el uzattılar. Şuanda oturduğumuz evi de onlar bize verdiler. Onlar bize yardım edip perişan halden çıkarttılar. Bize yardımcı olan Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım toplanma yetkisini elinden almak isteyenlere Allah isteklerini getirmesin inşallah. Allah Kimse Yok Mu Derneği’nden razı olsun, onların yardımcısı olsun.”

Gözyaşları arasında Kimse Yok Mu’ya dua eden Cevahir teyze, “Benim kafamı kesip arkama atsalar da ve sonra beni bıçakla parçalara ayırsalar yine de Kimse Yok Mu Derneği’nin kapanmasını istemiyorum. Her zaman var olsunlar, mazlumun yanında olsunlar. Eğer Kimse Yok Mu olmasaydı Allah bilir ama belki de şuan da toprak altında olurdum. Perişanlıktan ölmüştüm belki. Allah bize yardım etti, onlar bize yardım etti hayata tutunduk. Bana çok yardım ettiler. Allah onlardan razı olsun. Allah yardım etsin dünya alem düşman olsa ne yazar.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri