"Biz onun gibi 5 dakika içinde 3 yalan söylemeyiz"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun kendisi hakkında söylediği ileri derecede geri zekalı hakaretine canlı yayında yanıt verdi.

Kılıçdaoğlu 'na sert tepki gösteren Davutoğlu “Biz Kılıçdaroğlu gibi 54 dakika içinde 3 yalan söylemeyiz. Ciddi bir psikolojik bir vaka görüyorum.”dedi.

TGRT Haber televizyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunurken, kendisi hakkında hakaret içeren ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu 'na da oldukça sert tepki gösterdi.

ZEKA OLGUNLUĞUNDAN Bİ HABER
Kılıçdaroğlu 'nun kendisi hakkında kullandığı zeka ifadesine canlı yayında yanıt veren Ahmet Davutoğlu “Ben hayatımda her türlü eleştiriye açık oldum. Ama eleştiri ahlakı vardır. Kılıçdaroğlu 'nun dünkü ifadesi, beni tanıyan birisini hep tebessüm edeceği bir ifade. Eğer zeka seviyesini ölçecek bir kriter varsa. Ama kendisi önce küfretti. Aleni bir şekilde hakaretin ötesinde küfretti. Biz nasıl bir siyasi liderden bahsediyoruz ki.. Küfür ve hakaretle, eleştiri arasındaki farkı bile ayırt edebilecek zeka olgunluğundan bi haber.

AĞZIMDAN SÜNNİ DİYE BİR LAF ÇIKMADI
Mezhepçilikle suçladı bizi. Niyetin ne kadar kötü olduğunu ve yalan söyleyerek böyle bir mezhepçi gündemi nasıl kendisinin oluşturmaya çalıştığının somut bir örneğini vereceğim. Bir televizyon kanalında “Davutoğlu mezhepçi Sünnici bir politika izliyor” dedi. Ağzımdan Sünni diye bir kelime çıkmadı. Alevi, Sünni ayrımı yapmam. Hiçbir zaman kişileri bu ifadelerle anmadım.

GİZLİ BİLGİLERİ İFŞA ETTİ
Dışişleri Bakanlığı 'nda ki arkadaşlarım haber gönderdiler. Ahmet Hakan okudu ve Davutoğlu öyle bir ifade kullanmamış, siz bunu nereden çıkardınız diye sordu. Kılıçdaroğlu 'Kullandı ' diyemedi. Kapalı oturumda söyledi dedi. Burada devleti ahlak ve insani ahlak açısından büyük zaaf var. Tekrar açıklama gönderdik kapalı oturumda Faruk Şara ismi geçmedi diye. Ahmet Hakan tekrar sordu. “Faruk Şara 'nın adı bile geçmemiş” diye O da dedi ki “Onun düşüncelerini herkes biliyor zaten” dedi. Bu ne sorumsuzluktur. Kendisi böyle bir mezhepçi gündem oluşturabilmek için yalan söylüyor. Devletin gizli bilgilerini ifşa ediyor. Bu bir suçtur. Ve biz hiçbir zaman herhangi bir şekilde mezhep konusunu gündeme getirmedik.

PSİKOLOJİK VAKA… 5 DAKİKA İÇİNDE 3 YALAN SÖYLÜYOR
Biz Kılıçdaroğlu gibi 5 dakika içinde 3 yalan söylemeyiz. Eğer bana entelektüel anlamda bir eleştiri yapacaksa önce bir okur. Burada ciddi bir psikolojik bir vaka görüyorum. Küfür ve hakaretle eleştiriyi ayırt edebilmemiz lazım. Ben bu anlamda Kılıçdaroğlu 'nu büyük bir zaaf içinde görüyorum. Ve bu zaaf CHP için büyük bir şansızlıktır. Kılıçdaroğlu birini itham edecekse o kişinin ifadesine baksın ondan sonra konuşsun. Kılıçdaroğlu 'nun Esad için kullanmadığı ifadeleri bizim için kullanması bir utançtır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri