Biz bu oyunun figüranı değiliz

"Hakem hatalarıyla Torku Konyaspor'umuzun puan kaybı yaşamaya devam ettiğini ve kendilerinin belirlenen senaryoyu oynayan figüran oyuncular olarak görülmesine artık son verilmeli"

Konyaspor Başkan Yardımcısı Zeki Çimen, Rizespor  ile oynanan maçın hakemi Bülent Yıldırım'ın maçın sonucunu direkt etkileyen kararlar verdiğini ve temsilcimizin çok iyi oynadığı karşılaşmayı kaybetmesinde başrolde olduğunu belirtirken, hakem hatalarıyla Torku Konyaspor'umuzun puan kaybı yaşamaya devam ettiğini ve kendilerinin belirlenen senaryoyu oynayan figüran oyuncular olarak görülmesine artık son verilmesi gerektiğini söyledi.

Rizespor maçını Bülent Yıldırım'ın yöneteceğinin açıklanmasının ardından endişelerinde haklı olduklarını maç içerisinde kararlarla gördüklerini ve haksız çıkmadıklarını bir kez daha anladıklarını ifade eden Konyaspor Başkan Yardımcısı Zeki Çimen, "Bülent Yıldırım'ın yönettiği Rizespor  maçlarına bakıldığında bu endişelerimizde yanılmadığımız belliydi. 1-0 öne geçtikten sonra Erdal'ın ceza sahası içerisinde düşürülmesi milyon kere milyon penaltı. Bunu herkes görüyor ama esas görmesi gereken Bülent Yıldırım görmüyor. Bir de oyuncumuza kart göstererek cezalı duruma düşmesine neden oluyor. Bu maçın sonucunu direkt etkileyen bir hata. Penaltı sonrası maçı kopartıp oyunumuzun karşılığı olan 3 puanı alacaktık. Ama engellendik. Maç içerisinde bizim oyuncularımıza kolayca faul çalıp kartını çıkartan Bülent Yıldırım aynı cesareti rakip takım için gösteremiyor” dedi.

Çimen özellikle iç sahada oynanan maçlarda hakemlerin kötü bir yönetim gösterdiğine dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İç sahada oynadığımız ve kazandığımız TKİ Tavşanlı Linyitspor maçı dahil tüm maçlarda hakemlerin yönetimlerini ve maçın sonucuna etkileyen kararlarını MHK ve yetkili kişiler izlesinler ve haksız olmadığımızı bir kez de kendileri görsünler. Tolga Özkalfa ve Bülent Yıldırım gibi ülkemizi FİFA kokartıyla uluslar arası arenada temsil eden tecrübeli hakemlerimizin gördüklerini çalmak yerine kendilerine verilen talimatlara göre sonuca direkt etki eden düdükler çalmalarına artık birilerinin sessiz kalmamasını istiyoruz. Sezon başında belirlenen senaryo oynanmaya başladıysa ve bizler bu oyunun figüranları rolündeysek bunu da bilmek istiyoruz. Oyuncularımızın emeklerinin iki dudak arasından çıkan düdüklerle gasp edilmesine sessiz kalmamızı kimse bizden beklemesin. Biz maçlarımızda verilen talimatlarla ve takımımıza karşı önyargılı olarak hareket eden hakemler değil, gördüğünü çalan, cesur hakemler istiyoruz. Bu konudaki mücadelemizi de sonuna kadar devam ettireceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. Torku Konyaspor belki lobi ve güç anlamında diğer rakiplerimize göre etkisiz kalabilir ama biz gasp edilen haklarımızı savunma konusunda tüm gayretimizi göstereceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri