Bitsin bu çile!

Tümosan Konyaspor sezonun son deplasman maçına Kayseri’de çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip saat 19.00’da başlayacak karşılaşmadan puan ya da puanlar alarak kümede kaldığını resmen ilan etmek istiyor

Tümosan Konyaspor Trendyol Süper Lig’in 37. hafta maçında yarın deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak. RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak. Maçı Halil Umut Meler yönetirken yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy üstlenecek.
40 puanla 14. sırada bulunan Konyaspor ligde geride kalan maçlarda 9 galibiyet, 13 beraberlik ve 14 mağlubiyet yaşadı. Rakip fileleri 37 kez sarsarken kalesinde ise 48 gol gördü.
Kayserispor 37. haftaya rakibi Konyaspor’un 1 puan üzerinde 13. sırada girdi.
BİR PUAN YETEBİLİR
Ligde kalma mücadelesi veren takımlar arasında daha rahat bir konumda yer alan Kayserispor ile Fenerbahçe'den puan alan ve Samsunspor karşısında net bir galibiyet elde ederek çıkış yakalayan Konyaspor, 37. haftada karşı karşıya gelecek. Alt sıralardaki takımların birbirleriyle oynayacak olması, bu maçın beraberlikle sonuçlanması durumunda iki takım içinde yeterli olabilir.
Olası senaryolara göre, Konyaspor'un ligde kalma umutlarının son haftaya kalması ve Galatasaray'ın derbide Fenerbahçe'ye kaybetmesiyle Konyaspor - Galatasaray karşılaşması, hem şampiyonun hem de ligde kalacak takımın belirlenmesinde kritik bir rol oynayabilir. Bir diğer ihtimallede sarı-kırmızılılar şampiyon, Konyaspor ise ligde kalmayı garantilemiş olarak karşılaşmaya başlayabilir.
Taraftarlar sezon başından buyana yaşanılan stresli bekleyişin Kayseri’de mutlu sonlanmasını bekliyor.

REKABETTE 32. RANDEVU
Konyaspor ile Kayserispor, oynayacağı maç ile birlikte 32. randevuya çıkacak.
İki ekip Süper Ligde birbirlerine karşı 31 kez rakip oldu. Bu karşılaşmalardan 14’ünü Konyaspor, 7’sini ise Kayserispor kazandı. Diğer 10 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Anadolu kartalı rakibine karşı 42 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 29 gol gördü.
Konyaspor deplasmanda Kayserispor’a 15 kez konuk oldu. Bu karşılaşmalardan 5’ini Konyaspor, 5’ini ise Kayserispor kazandı. Kalan 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor bu periyotta rakibine karşı 21 kez ağları sarsarken, kalesinde ise yine 21 gol gördü.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri